Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου


Στην περιοχή Αγριόλευκες, μόλις 2 χλμ. από τα Χάνια και 27 χλμ από το Βόλο και σε μια αρκετά ορεινή περιοχή με μεγάλο υψόμετρο (περίπου 1500 μ.) και πολύ χιόνι κατά τους χειμερινούς μήνες, βρίσκεται το Χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, ένα από τα πιο μικρά αλλά και πιο φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας.

Σκί Με Θέα Το Αιγαίο και τον Παγασητικό 
Ιδρύθηκε το 1967 από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου και είναι το δεύτερο πιο παλιό της χώρας μετά το Σέλι στη Βέροια. Βρίσκεται σε μια περιοχή με πλούσια βλάστηση, διαθέτει απεριόριστη θέα τόσο στον Παγασητικό κόλπο όσο και στο Αιγαίο πέλαγος ενώ το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε πολλά και θαυμαστά πηλιορείτικα χωριά αυξάνει τους επισκέπτες που το επισκέπτονται. Από μόνο του, όμως, είναι αρκετά δημοφιλές, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, λάτρεις του σκι και όχι μόνο.
Διαθέτει πάρα πολύ καλές κτιριακές υποδομές διεθνών προδιαγραφών και αρκετές ανέσεις. Αποτελείται από πέντε αναβατήρες, τρεις από τους οποίους είναι εναέριοι και δύο συρόμενοι και έξι πίστες κατάβασης συνολικού μήκους 7,5 χλμ, μία από τις οποίες είναι για αρχάριους σκίερ και μία από τις οποίες είναι πίστα αντοχής συνολικού μήκους 5000μ.
Λειτουργεί, επίσης, και σχολή εκμάθησης σκι και snowboard και ειδικά τμήματα για μικρά παιδιά ενώ, τέλος, διαθέτει και 3 χώρους στάθμευσης, αναψυκτήριο, εστιατόριο, οργανωμένο ιατρείο, μαγαζάκια όπου νοικιάζεται ή πωλείται εξοπλισμός και καταφύγιο 80 ατόμων.
Στο χιονοδρομικό λειτουργεί και ένας υπέροχος χώρος Σαλέ όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε ενδιάμεσα των χειμερινών σας δραστηριοτήτων. Εκεί θα απολαύσετε το καφέ, το ρόφημά σας ή το σνακ σας μπροστά από τη ζεστασιά του πέτρινου τζακιού, θαυμάζοντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του εσωτερικού χώρου αλλά και την υπέροχη θέα από τα ξύλινα παράθυρά του.
Στο χιονοδρομικό διοργανώνονται και διάφορες εκδηλώσεις και πάρτι, οπότε μπορεί να είστε τυχεροί και να πετύχετε κάτι από αυτά, όπως νυχτερινό σκι και άλλα πολλά.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 
+30 24280 74048

 Pelion Ski Center Chania Pilion