Πήλιο: Ποτιστικά "Εξωτική Σύνθεση"




Η πολύ φημισμένη παραλία των Ποτιστικών βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Πήλιο, στην πλευρά του Αιγαίου, και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της με το πολύ όμορφο και εξωτικό φυσικό της περιβάλλον. Τα δύο στοιχεία που την χαρακτηρίζουν, ίσως, περισσότερο απ’ όλα είναι οι μεγάλοι βράχοι μέσα στη θάλασσα, που μοιάζουν να ξεπηδούν από τα έγκατα της γης και χωρίζουν τη θάλασσα σε μικρές και μεγαλύτερες αμμουδιές, και η μεγάλη αμμουδιά της, μήκους 1 χλμ., με την ψιλή και χρυσή άμμο. Τα μεγάλα εντυπωσιακά βράχια, από τα οποία πολλοί πηδούν για βουτιές μέσα στα κρυστάλλινα αιγαιοπελαγίτικα νερά, συνεχίζουν και έξω στην αμμουδιά. Σε ένα από αυτά, μάλιστα, λέγεται ότι αναδύεται άργιλος, γεγονός που προσελκύει πολλούς εκεί που γεμίζουν το σώμα τους και απολαμβάνουν τις ευεργετικές του ιδιότητες. Από την άλλη, η τεράστια ακρογιαλιά προσφέρει άπλετο χώρο για ηλιοθεραπεία και ξεκούραση στους πολλούς επισκέπτες ενώ δίνει και τη δυνατότητα για επίδοση σε δραστηριότητες όπως beach volley και ρακέτες. Ακόμη, έχετε τη δυνατότητα να επιδοθείτε και σε πεζοπορικές αναζητήσεις ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από τα Ποτιστικά και καταλήγει στην παραλία της Μελανής.


Το παρθένο αυτό περιβάλλον μοιάζει ανέγγιχτο από κάθε ανθρώπινη παρέμβαση. Η παραλία δεν είναι σε καμία περίπτωση οργανωμένη και το μόνο που διαθέτει είναι ένα beach bar λίγο πιο πάνω από την ακτή. Παρόλο που υπάρχει ναυαγοσώστης θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα ψηλά κύματα που ορθώνονται κάθε τόσο. Η πρόσβαση στην παραλία, τέλος, είναι πολύ εύκολη με τον δρόμο να φτάνει ακριβώς μέχρι αυτήν.

Το κοντινότερο χωριό στα Ποτιστικά είναι η Ξυνόβρυση, χωριό που απέχει μόλις 4 χλμ. από την παραλία και προσφέρεται για ήρεμες διακοπές μέσα στη φύση και βόλτες στα αξιοθέατά του. Στην περιοχή, τέλος, διοργανώνεται και πανηγύρι στη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, όταν γιορτάζει το ομώνυμο εκκλησάκι, με ζωντανή μουσική, χορούς και τραγούδια.

Ξενοδοχεία κοντά στα ποτιστικά Πηλίου