Νταμούχαρη Πηλίου - Ntamouchari Pelion

Αν ο παράδεισος ονομαζόταν αλλιώς θα μπορούσε να λέγεται "Νταμούχαρη". Είναι ένας τόπος εκπληκτικής ομορφιάς και γαλήνης, μοναδικός για τη γραφικότητά του και τα υπέροχα χρώματά του.


Η Νταμούχαρη είναι το μοναδικό φυσικό λιμανάκι σε όλο το ανατολικό Πήλιο.Το όνομά της μιλάει για την αγάπη (για χάρη της αγάπης) ή κατ'άλλους σαν προσευχή ζητάει χάρη στις δύσκολες στιγμές.
Μπορεί να φτάσει κανείς στο μικρό χωριό από τον Άγιο Ιωάννη μετά από 4χλμ.  ακολουθώντας τον επαρχιακό δρόμο ή περπατώντας από το μονοπάτι. Από την Νταμούχαρη ξεκινάει το γραφικό καλντερίμι που οδηγεί στην Τσαγκαράδα μέσα από μία γραφική διαδρομή σε καλντερίμι και μονοπάτι για 1 ώρα και 45 λεπτά έχοντας μόνιμο συνοδό την καταπράσινη, οργιαστική βλάστηση και τον απέραντο γαλάζιο ουρανό.
Εδώ πιθανολογείται ότι ήταν η θέση της αρχαίας πόλης Μύραι. Οι δύο μικρές γοητευτικές παραλίες με τα λευκά βότσαλα, τα κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά, τα γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα, ο ελαιώνας με τα ασημένια φύλλα που ανηφορίζει από την παραλία στο βουνό, είναι οι πινελιές που συνθέτουν την ομορφιά αυτού του μαγευτικού πίνακα.
Το γραφείο μας έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μικρές ή μεγάλες  διαδρομές - επισκέψεις, με σκαφάκια σε μικρές, ήρεμες γειτονικές παραλίες.
Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πάει κανείς από τον Άγιο Ιωάννη στη Νταμούχαρη ή στις διπλανές παραλίες, να επισκεφθεί την σπηλιά της Φακίστρας την καραβοτσαξιά - το σημείο που αναφέρει στα κείμενα του ο ιστορικός, Ηρόδοτος, ότι βούλιαξαν μετά από κακοκαιρία τα καράβια του Ξέρξη. Όλη η παραθαλάσσια περιοχή της Νταμούχαρης προσφέρεται και για κατάδυση.