Αγιος Ιωάννης, Πηλίου - Agios Ioannis, Pelion

Αγιος Ιωαννης Πηλιου - Agios Ioannis , Pelion

Ένα από τα ποιο φημισμένα χωριά για διακοπές για όλες τις εποχές του χρόνου, περίπου 55χλμ από το Βόλο στην ανατολική πλευρά του Πηλίου. Προσκαλεί τους επισκέπτες / παραθεριστές να  κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα, σμαραγδένια, αιγαιοπελαγίτικα νερά, σε μια από τις ομορφότερες και μαγευτικότερες παραλίες του μυθικού βουνού
Κάθε χρόνο ο Άγιος Ιωάννης προσελκύει καινούριους παραθεριστές απ’ όλο τον κόσμο που μαζί με τους τακτικούς απολαμβάνουν το όμορφο φυσικό τοπίο, το οποίο χαρακτηρίζουν: το θαυμάσιο κλίμα και το καταπράσινο δασωμένο βουνό που κατηφορίζοντας συναντάει τα βαθυγάλανα νερά της πλανεύτρας θάλασσας.  Η πανέμορφη αυτή παραλία συνεχίζεται βόρεια για να συναντήσει την παράλια της Πλάκας και νότια τη μαγευτική παραλία του Παπά Νερό.



Στη Νταμούχαρη, το γαλάζιο της θάλασσας φαίνεται πιο έντονο, το φύλλωμα των δέντρων πιο πράσινο και τα λουλούδια πιο πολύχρωμα. Βλέποντας κανείς την ταινία Mamma Mia, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Meryl Streep και Pierce Brosnan, κατανοεί για ποιο σκοπό επιλέχθηκε η Νταμούχαρη ως η τοποθεσία, στην οποία γυρίστηκαν οι περισσότερες σκηνές της ταινίας. Το ονειρεμένο αυτό σκηνικό αναδύει το συναίσθημα της χαλάρωσης και της ανεμελιάς, ενώ θα νιώσετε πως βρίσκεστε σ’ έναν διαφορετικό κόσμο, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.  Η Νταμούχαρη απέχει 3 χιλιόμετρα από τον Άγιο Ιωάννη και είναι κατάλληλο για γάμους στο Πήλιο.

Ο Άγιος Δημήτριος, τέλος, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από Βόλο, αποτελεί  ένα γραφικό χωριό πάνω σε μια καταπράσινη ράχη που κατηφορίζει προς τη θάλασσα.

Διαμονη στον Άγιο Ιωάννη στο Πήλιο

Boutique Hotel Kentrikon στον Αγιο Ιωάννη στο Πήλιο