Χριστούγεννα στο Πήλιο

Είστε λάτρεις του σκι, θέλετε να κάνετε οικογενειακές διακοπές, θέλετε να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα ; Τότε το Πήλιο είναι το ιδανικό μέρος για να περάσετε τις διακοπές των Χριστουγέννων! Συνδυάζοντας γραφικά χωριά, ανακαινισμένα ιστορικά αρχοντικά και πολυτελή mountain resorts, χιονοδρομικό κέντρο και πανέμορφες παραλίες, υπέροχη τοπική κουζίνα και τσιπουροκατανύξεις, το Βουνό των Κενταύρων δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα για όλες τις εποχές του χρόνου. Στη μαγική ατμόσφαιρα του Πηλιορείτικου τοπίου, σμίγει η ιστορία με τον θρύλο, το άγριο με το ήρεμο, το χθες με το σήμερα. Πάνω όμως απ' όλα αυτά, είναι η παραδείσια φύση του Πηλίου που μαγνητίζει και εκστασιάζει τους πολυάριθμους επισκέπτες του. Μακρυνίτσα, Ζαγορά, Μηλιές, Μούρεσι, Τσαγκαράδα είναι μερικά μόνο από τα πανέμορφα χωριά που μπορείτε να επισκεφθείτε και να περάσετε αξέχαστα Χριστούγεννα!  

Tο EnterTV, μέσω της νέας του υπηρεσίας, σάς δίνει τη δυνατότητα να κάνετε ταυτόχρονη αναζήτηση και σύγκριση ξενοδοχειακών τιμών με ένα μόνο κλικ. Αντί να ξοδεύετε άπειρο χρόνο μπροστά στον υπολογιστή σας ψάχνοντας τις καλύτερες προσφορές σε δεκάδες διαφορετικές ιστοσελίδες, τώρα μπορείτε να συγκρίνετε τιμές από όλα τα κορυφαία site online κρατήσεων.
Στα 1200 μ. υψόμετρο, μέσα στην καρδιά του βουνού των κενταύρων, και μόλις 1,5 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, ‘Αγριόλευκες’ το Manthos Hotel Resort & Spa διαθέτει 40 διαφορετικά δωμάτια, όλα με τον χαρακτήρα του Πηλίου, και θέα στον Παγασητικό κόλπο και στο Χιονοδρομικό κέντρο. Συνδυάζει οικογενειακή ατμόσφαιρα και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, μιας και όλα τα δωμάτια διαθέτουν κεντρική θέρμανση, τηλεόραση, αυτόνομο τηλέφωνο, χρηματοκιβώτιο, μπάνιο με συνεχόμενο ζεστό νερό και στεγνωτήρα μαλλιών. Επίσης υπάρχουν δωμάτια με τζάκι και σουίτες για δυο άτομα αλλά και για οικογένειες όπου προσφέρουν μοναδικές στιγμές ηρεμίας και φιλοξενίας, ενώ όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου αποπνέουν ομορφιά, ζεστασιά και γαλήνη. Το πρωινό γεύμα αποτελείται από διαλεχτά ντόπια προϊόντα, ολόφρεσκα που παρασκευάζονται με φροντίδα από τους ιδιοκτήτες.
2) Ξενοδοχείο Δρύαλος (Μηλιές)
Το Ξενοδοχείο Δρύαλος που βρίσκεται στις Μηλιές, σας καλωσορίζει στο Πήλιο, την γη των Κενταύρων και το μέρος με κάποια από τα πιο όμορφα τοπία της Ελλάδας. Οι Μηλιές απέχουν από την πόλη του Βόλου 28 χμ και είναι παραδοσιακό και πανέμορφο χωριό με σπουδαία ιστορία και πολλά αξιοθέατα. Το ξενοδοχείο διαθέτει υπερσύχρονη πισίνα με υπερχύληση - καταράκτη, τζακούζι και η επένδυση αποτελείται απο φυσικό βότσαλο της (pebble tec). Ο δε φωτισμός, είναι με οπτική ίνα με εφέ έναστρου ουρανού και λειτουργεί με φυσικό αλάτι. Όλα τα δωμάτια είναι επιμελώς διακοσμημένα και επιπλωμένα, προσφέροντας άνεση χωρίς όμως να χάσουν το παραδοσιακό χρώμα του Πηλίου. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση, τηλέφωνο, ατομικό μπάνιο με καλόγουστα set μπάνιου και στεγνωτήρα μαλλιών, αυτόνομη θέρμανση και κλιματισμό, ενώ μερικά από αυτά διαθέτουν και τζάκι, που το χειμώνα είναι αναμένο συνέχεια, κάτι που προσθέτει μια νότα ζεστασιάς στους επισκέπτες του χειμώνα, που έρχονται για να απολαύσουν το χιόνι και το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες.
3) Τα Χελιδονάκια (Πινακάτες)
Βελγική φιλοξενία σε Ελληνικό περιβάλλον. Το Αρχοντικό Χελιδονάκια χτίστηκε το 1847 με τα χρήματα ενός Έλληνα εμπόρου, ονόματι Βέργος και το 2002 το αρχοντικό αγοράστηκε από τη Βελγική οικογένεια Ρεντερς – Λιεκενς οι οποίοι άρχισαν την ανακαίνιση. Τώρα συνδυάζουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την μοντέρνα ανεση, αλλά κυρίως την Βελγική φιλοξενία με την ομορφιά της Ελλάδας. Το εξωτερικό του κτιρίου αποκαταστάθηκε στην αρχική του κατάσταση ενώ το εσωτερικό του διαμορφώθηκε σε υπνοδωμάτια και αίθουσα πρωινού, συνδυάζοντας τα τυπικά χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του Πηλίου με τις απαιτήσεις των συγχρόνων ανέσεων. Δίπλα στον ξενώνα βρίσκεται το παράσπιτο που μετατράπηκε σε αίθουσα πρωινού. Τα βράδια μπορείτε να κάθεστε δίπλα στο τζάκι απολαμβάνοντας το κρασί η το τσίπουρο σας.   
4) Ξενώνας Ρούσης (Ζαγορά)
Γνωρίστε το βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο και ζήστε ανάμεσα σε  φιλόξενους ανθρώπους στο κέντρο της Ζαγοράς 50μ. από τον περιφερειακό δρόμο της πόλης. Ο Ξενώνας "Ρούσσης" είναι νεόκτιστο εξοπλισμένο με άνετο πάρκινγκ, καθιστικό και αίθουσα πρωϊνού με τζάκι. Το ξενοδοχείο λειτουργεί όλο το χρόνο. Το κατάλυμα έχει  απεριόριστη θέα,  βουνού  και θάλασσας. Είναι κοντά σε ένα ρυάκι περιτριγυρισμένο από πράσινο με  δροσιά το καλοκαίρι, όπου μπορείς να απολαύσεις το κελαΐδισμα των πουλιών. Το εξαιρετικό συγκρότημα είναι  χτισμένο σε σύγχρονο πηλιορείτικο  ύφος,  με σεβασμό και φροντίδα προς το περιβάλλον. Διαθέτει ένα κτίριο με 14 ευρύχωρα δωμάτια τα οποία διαθέτουν μικρή κουζίνα, τηλεόραση, αυτόνομη θέρμανση, παραδοσιακό τζάκι και μεγάλα μπαλκόνια με θέα το Πήλιο και την Θάλασσα του Αιγαίου.
Η φιλοξενία για τους ιδιοκτήτες του Boutique Hotel Kentrikon μετρά παράδοση άνω των εξήντα χρόνων. Διατηρώντας στοιχεία από την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική μετά την αναβάθμισή του, διαθέτει δωμάτια δίκλινα standard, superior, executive 2-3 ατόμων, σουίτες superior 2-4 ατόμων και μία executive σουίτα δύο δίκλινων δωματίων με σαλόνι. Γωνιές όμορφα διακοσμημένες χαρίζουν στιγμές μοναδικές όλες τις εποχές στους επισκέπτες του ξενοδοχείου, Χειμώνα ή Καλοκαίρι, Άνοιξη ή Φθινόπωρο. Τo Sky Bar προσφέρει παραδοσιακές γαστρονομικές γεύσεις με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα σ’ ένα πλούσιο πρωινό, καθώς επίσης και έναν πλήρη κατάλογο ποτών, αφεψημάτων, γλυκών, παγωτών, προσφερομένων με ιδιαίτερη φροντίδα. Μία εξωτερική σκάλα περιτριγυρισμένη από λουλούδια οδηγεί σε πέντε επίπεδα όπου αμφιθεατρικά είναι κτισμένα τέσσερα διώροφα κτίρια, με τα δωμάτια να έχουν ανεξάρτητη είσοδο και να προσφέρουν πανοραμική θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου πελάγους, στους πελάτες του ξενοδοχείου.
Για κρατήσεις σε σπίτια με τζάκι και παραδοσιακά αρχοντικά μπορείτε να βρείτε εδώ