Ρωσίδες yogίστριες στο Πήλιο

Κερδίζει έδαφος κάθε χρόνο ο εναλλακτικός τουρισμός στο Πήλιο Αντίκτυπο στον εισερχόμενο τουρισμό στο Πήλιο εκτιμάται ότι θα έχει το εμπόλεμο κλίμα στην Ουκρανία. Τα χωριά του Πηλίου, αποτελούν παραδοσιακά πόλο έλξης επισκεπτών από το Κίεβο και την ευρύτερη περιοχή της Ουκρανίας, όχι φέτος όμως…

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ξενοδόχο στο Πήλιο, Κων. Λεβέντη, άλλες χρονιές υπήρχε τουριστικό ρεύμα από την ευρύτερη περιοχή της Ουκρανίας, φέτος όμως -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- δεν υπάρχει καμία κινητικότητα για το καλοκαίρι. Προ-κρατήσεις από την περιοχή δεν υφίστανται, γεγονός που αποδίδεται στο εμπόλεμο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα.


Παρόλα αυτά υπάρχει κίνηση από τη Ρωσία, που φαίνεται μάλιστα ότι θα κάνει «ποδαρικό» στην τουριστική σεζόν στο Πήλιο, την ερχόμενη Κυριακή 27 Απριλίου. Μπορεί, οι προ-κρατήσεις για μεγάλα γκρουπ από το εξωτερικό να αφορούν την περίοδο από 15 Ιουνίου και μετά, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού όμως, φέρνουν νωρίτερα επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου.
Ετσι το πρώτο μικρό γκρουπ με 27 άτομα από τη Ρωσία και συγκεκριμένα από την Εκατερίνμπουργκ, αναμένεται να καταφθάσει στην περιοχή του Αϊ Γιάννη, την Κυριακή 27 Απριλίου και να παραμείνει έως τις 14 Μαΐου για διακοπές ψυχικής υγείας και ηρεμίας. 
Η παραλία του Αϊ Γιάννη και σημεία μέσα στην καταπράσινη φύση, αναμένεται να μετατραπούν σε φυσικές… αίθουσες γυμναστικής, όπου οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ασκήσεις yoga και διαλογισμού.
Τη σκυτάλη, αναμένεται να πάρει στις 12 Μαΐου, γκρουπ Γερμανών τουριστών, που ενδιαφέρεται για περιπατητικές εκδρομές στα μονοπάτια του Βουνού των Κενταύρων και η κίνηση θα συνεχιστεί καθ’ όλο το Μάιο με μικρά τουριστικά γκρουπ, που φέρονται να επιλέγουν εναλλακτικούς τρόπους διακοπών με φόντο το πράσινο του Πηλίου και το γαλάζιο του Αιγαίου και του Παγασητικού.

More info:

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ 
taxydromos.gr