Φθινοπωρινή απόδραση στο πανέμορφο Πήλιο σε 2μιση μόνο ώρες από Λαμία

Πάμε στην Τσαγκαράδα ! Ενας πανέμορφος προορισμός για το Σαββατοκύριακο
Το Πήλιο είναι τόσο κοντά στη Λαμία και έχει να μας προσφέρει πολλά. Θα νιώσετε ότι κάνετε διακοπές έστω κι αν φύγετε για μια διανυκτέρευση. Πάρτε μαζί παπούτσια για περπάτημα αφού στην Τσαγκαράδα θα χαρείτε πολλούς περιπάτους στη φύση και στο βουνό αλλά και δίπλα στην θάλασσα.

P1000370 tsagarada2
Το διάσημο χωριό του Πηλίου πετυχαίνει τον απόλυτο συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια κατάφυτη πλαγιά, χαρίζει μοναδική θέα στο Αιγαίο και περιτριγυρίζεται από υπέροχες παραλίες, όρμους και κολπίσκους. Ανέκαθεν αποτελούσε το χωριό των καλλιτεχνών και των σοφιστικέ, ενώ τα ιδιαίτερα ξενοδοχεία, οι ξενώνες και οι ονομαστές ταβέρνες της έχουν κάνει την Τσαγκαράδα ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά στην περιοχή. Όμορφα αρχοντικά, παραδοσιακά νεοκλασικά και πετρόχτιστα καλντερίμια, λουλουδιασμένες αυλές, αιωνόβια πλατάνια και καστανιές δημιουργούν ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης.

thea-villa-georgie_01
Στη διαδρομή από τις Μυλιές προς την Τσαγκαράδα η θέα προς το Αιγαίο σου κόβει την ανάσα ! Απολαύστε την!
tsagarada3 tsagarada33Το χωριό είναι αραιοχτισμένο και δίνει την εντύπωση πολλών οικισμών που ενώνονται μεταξύ τους με καλντερίμια και μονοπάτια. Οι όμορφες εκκλησιές πάνω σε τέσσερις κεντρικές πλατείες έδωσαν το όνομα τους στις βασικές συνοικίες της Τσαγκαράδας. Η παλαιότερη είναι αυτή των Ταξιαρχών, ακολουθούν η Αγία Παρασκευή με το θεόρατο πλάτανο των χιλίων ετών και ο Άγιος Στέφανος, ενώ στο νοτιότερο σημείο απλώνεται η συνοικία της Αγίας Κυριακής.
Οι λάτρεις του περπατήματος θα βρουν στην Τσαγκαράδα τον ιδανικό προορισμό.Η πιο διάσημη διαδρομή είναι αυτή που ξεκινά από τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής και μέσω του παλιού μονοπατιού που διασχίζει το δάσος, με γεφυράκια και πηγές, καταλήγει στην Νταμούχαρη, με το όμορφο φυσικό λιμανάκι. Από την πλατεία της Αγίας Παρασκευής ξεκινάει επίσης το καλντερίμι που οδηγεί στη συνοικία των Ταξιαρχών, με τα παραδοσιακά σπίτια και τις κρήνες. Η πρόσβαση με τα πόδια σε πολλές παραλίες είναι εύκολη από το χωριό, αν και χρειάζεται αρκετό κουράγιο για να επιστρέψει κανείς από τα ανηφορικά μονοπάτια.
Μην παραλέιψετε να επισκεπτείτε τη Νανοπούλειο Σχολή. Το πετρόχτιστο συγκρότημα κτίριο της Νανοπούλειου Σχολής, ένα από τα ομορφότερα του χωριού, αποτελείται από ένα κεντρικό διώροφο κτίριο και δύο πλαϊνά ισόγεια. Από τις αρχές του 20ού αιώνα λειτούργησε ως οικονομικό γυμνάσιο και σήμερα στεγάζει το δημοτικό σχολείο του χωριού.
mylopotamosΑν αγαπάτε τις βόλτες στη θάλασσα ακόμη και το φθινόπωρο και τα ουζάκια δίπλα στο κύμα διαβάστε παρακάτω.
Η πιο γνωστή παραλία της Τσαγκαράδας είναι η Νταμούχαρη, οργανωμένη και με χοντρό βότσαλο. Ανάμεσα στους δύο κόλπους της βρίσκονται και τα ερείπια του ενετικού κάστρου της Νταμούχαρης. Ιδιαίτερα πολυσύχναστη και δημοφιλής είναι η παραλία του Μυλοπόταμου, με το χαρακτηριστικό βράχο να τη χωρίζει στα δυο. Είναι οργανωμένη, με beach bar και εστιατόρια. Τεράστια και επίσης οργανωμένη αμμουδιά, με ξαπλώστρες και ταβέρνες, είναι το Παπά Νερό. Υπάρχουν ακόμη η Πλάκα, με το όμορφο ποταμάκι της, αλλά και η αμμουδερή παραλία Λιμνιώνας. Ξεχωριστής ομορφιάς, λόγω της αγριάδας του τοπίου, είναι η παραλία της Φακίστρας, με απόκρημνα βράχια και χοντρή άμμο με βότσαλα.

http://www.mag24.gr/fthinoporini-apodrasi-sto-panemorfo-pilio-se-2misi-mono-ores-apo-lamia/