Πήλιο, το μέρος που διάλεξαν οι Θεοί

Το να προσπαθήσεις να συγκεντρώσεις όλες τις ομορφιές του Πηλίου σε ένα μόνο κείμενο, ακόμα κι αν αυτό είναι καθαρά ταξιδιωτικό, είναι πολύ δύσκολο. Γιατί το Πήλιο είναι ένας παραδεισένιος προορισμός, με μυθική ομορφιά, καταπράσινα τοπία, πηγές, ωραίες παραλίες, περισσότερα από 70 γραφικά χωριά και αμέτρητα αξιοθέατα. Είναι ένας από τους πολύ αγαπημένους προορισμούς για εξορμήσεις όλο το χρόνο και δικαίως!
Όλο το βουνό του Πηλίου είναι καταπράσινο, γεμάτο δάση με πανύψηλες οξιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, βελανιδιές, δασική πεύκη και καλλιέργιες με ελιές και μηλιές στα χαμηλότερα υψόμετρα. Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής προσφέρεται για ένα σωρό υπαίθριες δραστηριότητες και σπορ, βάζοντας το Πήλιο στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς του εναλλακτικού τουρισμού. Πεζοπορία, ποδήλατο βουνού, ιππασία, καταδύσεις, ψάρεμα, είναι μόνο μερικές από τις ασχολίες στις οποίες μπορείτε να επιδοθείτε κατά το ταξίδι σας στο βουνό των Κενταύρων. Τους χειμερινούς μήνες, το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου αποτελεί το hot spot όπου συναντώνται όσοι αγαπούν το σκι και το snowboard. Το καλοκαίρι, το ραντεβού δίνεται στις παραλίες του Πηλίου για κολύμπι στα πεντακάθαρα νερά τους.

Ακόμα κι αν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα το Πήλιο, θα έχετε σίγουρα ακούσει για τα γραφικά χωριά του και για την χαρακτηριστική Πηλιορίτικη αρχιτεκτονική των κτισμάτων. Κάθε οικισμός και μια πρόκληση. Ο περιηγητής οφείλει να ψάξει μόνος του για να ανακαλύψει τις ομορφιές τους: Μηλίνα, Άφησσος, Καλά Νερά, Χόρτο, Κάλαμος από τη μεριά του Παγασητικού και Μυλοπόταμος, Φακίστρα, Μουρτιάς, Αϊ Γιάννης, Παππά Νερό από τη μεριά του Αιγαίου.. και η λίστα μοιάζει να μην έχει τέλος.

Και όλα αυτά; Σε απόσταση αναπνοής από την ολοζώντανη πόλη του Βόλου με τα διάσημα ουζάδικα και όχι μόνο!

Από έναν τέτοιο προορισμό δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι άρτιες τουριστικές υποδομές. Το Πήλιο διαθέτει πανέμορφους ξενώνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, για όλα τα βαλάντια, που προσφέρουν μια αξέχαστη διαμονή. Εννοείται πως σε όλους τους οικισμούς θα βρείτε μοναδικά εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες όπου θα γευτείτε ντόπια πιάτα, φτιαγμένα με αγνά υλικά και πολύ μεράκι!

http://www.touristorama.com