Πάσχα στο γραφικό Πήλιο

Ατμόσφαιρα κατάνυξης σε ένα μαγευτικό, φυσικό τοπίο

Αιωνόβια πλατάνια, λιθόκτιστα σοκάκια, πέτρινα αρχοντικά, γραφικές πλατείες και όλα αυτά σε ένα μαγευτικό, φυσικό τοπίο. 

Αυτό είναι με λίγα λόγια το Πήλιο.

Τα χωριά του Πηλίου μαγνητίζουν με την ομορφιά και τη γραφικότητά τους, με τη μαεστρία και επιδεξιότητα των μαστόρων που έχουν «δουλέψει» τις παραδοσιακές πηλιορείτικες πλάκες να είναι εμφανείς σε κάθε βήμα, σε κάθε γωνιά, όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του.




Το Πήλιο και τα 24 χωριά του αποτελούν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Όμως οι γιορτές του Πάσχα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, για να γνωρίσει κανείς την απαράμιλλη ομορφιά της ανοιξιάτικης «στολής» του.

Ο καιρός επιτρέπει τις βόλτες και την εξερεύνηση της περιοχής, μέσα σε μια φύση που οργιάζει από χρώματα και αρώματα. Καταπράσινα δάση, ανθισμένα λουλούδια και κρυστάλλινα νερά.



Στο βουνό των Κενταύρων το Πάσχα είναι μοναδικό. 



Τη Μεγάλη Παρασκευή ο Επιτάφιος τελείται σε κλίμα κατάνυξης σε όλες τις εκκλησίες των χωριών, με την περιφορά των επιταφίων να καταλήγει στην πλατεία του κάθε χωριού, που φωτίζεται από τις φλόγες των κεριών των πιστών. Τα παραδοσιακά έθιμα συνοδεύουν και το βράδυ της Ανάστασης, ενώ την Κυριακή του Πάσχα οι μυρωδιές από τους οβελίες που βγαίνουν από τις αυλές των σπιτιών «σπάνε» και τις πιο δύσκολες μύτες.

Προτεινόμενα καταλύματα

Ταξιδιωτικός οδηγός για το Πήλιο