Enduro Days στο Πήλιο για ακόμη μία χρονιά

Το Enduro Days διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2014 και από το 2ο χρόνο ζωής του έχει μπει στις καρδιές των αθλητών και των φίλων του ποδηλάτου. Είναι μια συνάντηση χωρίς το κυνήγι των χρονομέτρων, μόνο για τη χαρά του να συναντήσουμε φίλους, να κάνουμε ποδήλατο και να το διασκεδάσουμε. Από την πρώτη διοργάνωση η επιτυχία που γνώρισε και η αποδοχή από τον κόσμο του Enduro το καθιέρωσαν ως θεσμό. Έτσι το Σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου στα Καλά Νερά Πηλίου συγκεντρώθηκαν 68 αθλητές και ερασιτέχνες ποδηλάτες για να συμμετάσχουν στο Enduro Days 2.

_17A3868
_17A3807
Η φυσική ομορφιά του τόπου, η δουλειά που έχει γίνει από κατοίκους και φορείς για τη διάνοιξη και συντήρηση παλιών μονοπατιών και ο καιρός που ήταν σύμμαχος βοήθησαν ώστε η διοργάνωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Το πρόγραμμα περιελάμβανε 2 διαδρομές. Το Σάββατο, με σημείο αφετηρίας τα Καλά Νερά και το υψόμετρο 0 οι ποδηλάτες έκαναν κυκλική διαδρομή ακολουθώντας μονοπάτια και καλντερίμια στα ορεινά χωριά του Πηλίου. Την Κυριακή σειρά είχαν τα μονοπάτια που έγιναν γνωστά από τον τελικό του Enduro Mediterraneo του περασμένου Οκτώβρη και ήταν με uplift.
_17A3084
_17A3578
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πρώτο Ελληνικό ποδήλατο Enduro και να συνομιλήσουν με τον κατασκευαστή Πάνο Τσαλίκη για το Cubicon Enduro ONE στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του. Η ΒOS παρουσίασε της κορυφαίες αναρτήσεις της, οι εκπαιδευτές του Momentum Academy και του Play Ride πρόσφεραν τη γνώση και την εμπειρία τους για γρήγορη και ασφαλή οδήγηση στο βουνό.
_17A3730
_17A3656
To Enduro Days διοργανώθηκε από την Montis Ordo με την υποστήριξη του δήμου Νοτίου Πηλίου, του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης και της Τοπικής Κοινότητας Καλών Νερών και του ΚΤΕΛ Μαγνησίας.   Ευχαριστούμε επίσης το Pharmnet.gr, την εταιρία Kassimatis Cycling, την Endura, τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους του νοτίου Πηλίου.
_17A3653B
_17A3495
Η προεργασίες και οι ιδέες έχουν αρχίσει ήδη να πέφτουν για το Enduro Days του 2016, εν τω μεταξύ υπάρχει ο τελικός του Enduro Mediterraneo που όλοι περιμένουμε το Σεπτέμβρη και ο τοπικός διοργανωτής Πετρούτσος Αλέξανδρος που είναι πάντα διαθέσιμος να σας δείξει το Πήλιο και τα μονοπάτια που συντηρεί σε προσαρμοσμένες εκδρομές που θα σας μείνουν αξέχαστες !!!
http://enduro-mtb.gr/