Πήλιο: Γιόγκα για εγκύους και γάμοι αλά... Mamma Mia!

Ομαδική γιόγκα για έγκυες, όπως και μαμάδες με βρέφη από τη Ρωσία, αλλά και γάμοι εμπνευσμένοι από την κινηματογραφική ταινία "Mamma Mia" για ζευγάρια από την Αγγλία είναι δύο, μόνο, από τα καινοτόμα στοιχεία που εισήγαγε τουριστικό γραφείο στο Πήλιο για να εμπλουτίσει τις θεματικές δραστηριότητες του εναλλακτικού τουρισμού και, παράλληλα, να προσελκύσει στην περιοχή μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από τις αγορές του εξωτερικού.

Ήδη, πέντε γκρουπ τουριστών από τη Ρωσία έχουν επισκεφθεί τον Άη Γιάννη του Πηλίου για να περάσουν τις διακοπές τους μ' έναν... εναλλακτικό τρόπο, επιλέγοντας, είτε την ομαδική γιόγκα είτε κάποιες άλλες θεματικές δραστηριότητες που προσφέρει το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο.


Στο μεταξύ, άλλα τέσσερα γκρουπ από τη Ρωσία αναμένονται στην περιοχή μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν (Οκτώβριος 2014), όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο sales manager του τουριστικού γραφείου "Les Hirondelles", που εισήγαγε αυτό το καινοτόμο προϊόν, Δημήτρης Λεβέντης.

Από 1η Μαΐου ξεκίνησαν φέτος να έρχονται στο Πήλιο τα πρώτα γκρουπ με Ρωσίδες, πολλές από τις οποίες είναι έγκυες και αναζητούν ψυχική ηρεμία μέσω της γιόγκα. Το τελευταίο γκρουπ, αποτελούμενο από 25 Ρωσίδες, έφθασε στον Άη Γιάννη πρόσφατα και αποτελεί το τέταρτο γκρουπ, για φέτος.

"Προσφέραμε στη ρώσικη αγορά τη διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει την περιοχή μας, το περιβάλλον (συνδυασμός βουνού - θάλασσας) σε 'περιτύλιγμα' στοιχείων των πλούσιων μύθων της περιοχής, στοχεύοντας σε συγκεκριμένα target group που προσεγγίζουν την Ελλάδα για αυτά τα χαρακτηριστικά", τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Πρόσθεσε δε, ότι, "από το 2012, το 50% των τουριστών μας από τη ρώσικη αγορά) επαναλαμβάνουν τις επισκέψεις τους. Υπάρχουν άτομα που έρχονται κάθε χρόνο στον Άη Γιάννη για να κάνουν γιόγκα και μαζί τους φέρνουν, όχι μόνο τους φίλους τους, αλλά και τα μωρά τους".

Η μία "εκδοχή" του θεματικού πακέτου "θέλει" τις έγκυες να απολαμβάνουν όλες μαζί την ευεξία που προσφέρει η γιόγκα και η άλλη, τις μαμάδες να κάνουν γιόγκα στα βρέφη τους, υπό την καθοδήγηση - πάντοτε - δασκάλου.

Γάμοι αλά... Mamma Mia

Στη Νταμούχαρη, την περιοχή που επιλέχθηκε για να γυριστούν οι περισσότερες σκηνές της ταινίας Mamma Mia, εκεί όπου το γαλάζιο της θάλασσας φαίνεται πιο έντονο και οι βραχώδεις ακτές δίνουν την αίσθηση του άγριου τοπίου, ζευγάρια από την Αγγλία κάνουν το πρώτο τους "βήμα" για τον έγγαμο βίο.

"Διαμορφώνουμε και προσφέρουμε στους μελλόνυμφους ένα ολοκληρωμένο πακέτο που καλύπτει όλα τα στάδια: διαμονή, μεταφορά, bachelor party, τελετή", τόνισε ο κ. Λεβέντης. Το συγκεκριμένο project ξεκίνησε το 2010 και για τη φετινή σεζόν έχουν προγραμματιστεί τρεις (πολιτικοί) γάμοι.

Ζητώντας του να θυμηθεί κάποιες ιδιαίτερες προτιμήσεις που είχαν μελλόνυμφοι, ο κ. Λεβέντης "ανέσυρε" από τη μνήμη του, το bachelor party ενός ζευγαριού, με τη νύφη και τις φίλες της να φορούν αρχαιοελληνικού στυλ ρούχα και τον γαμπρό με τους φίλους του να επιλέγουν "περιβολή" εμπνευσμένη από τηλεοπτική σειρά με ναυαγοσώστες (Baywatch) και να διοργανώνουν το πάρτι σε σκάφος.

"Κατηφορίζουν" και επισκέπτες από τα Βαλκάνια

Πέρα από τους επισκέπτες από τη ρώσικη και την αγγλική αγορά, αυξητικά κινείται και κίνηση επισκεπτών από χώρες των Βαλκανίων (Σερβία, Ρουμανία κ.α.), εξέλιξη που συμβάλλει στην ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικού προορισμού.

"Παρατηρούμε μια αύξηση από χώρες των Βαλκανίων [...] Οι πρώτοι επισκέπτες από την περιοχή εμφανίστηκαν πριν από τρία χρόνια και από εκεί και έπειτα ο αριθμός τους αυξάνεται κάθε χρόνο, σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

Προγράμματα με "άρωμα" Ελλάδας

Τόσο οι επισκέπτες από τα Βαλκάνια, όσο και από τις υπόλοιπες αγορές του εξωτερικού που επιλέγουν τα θεματικά πακέτα διακοπών του "Les Hirondelles" έχουν τη δυνατότητα να μάθουν ελληνικά, να γευθούν προϊόντα της παραδοσιακής πηλιορείτικης γαστρονομικής κληρονομιάς, να μάθουν ελληνικούς χορούς, να "ταξιδέψουν" στην πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, "συλλέγοντας" πληροφορίες από τη λίθινη εποχή μέχρι τη μεταβυζαντινή περίοδο.

Εξηγώντας τη φιλοσοφία των θεματικών τουριστικών πεδίων ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε πως ο βασικός άξονας τους, είναι ο συνδυασμός διακοπών με την εκμάθηση του "αντικειμένου" που έχουν επιλέξει. Σε ό,τι αφορά στον προσανατολισμό που έχει το κάθε πακέτο, αυτός, τις περισσότερες φορές γίνεται άμεσα αντιληπτός από την ονομασία του και μόνο:"Taste Greece-Fell Greek", "Back to Gods and Heroes", "Dancing With Muses" κ.α.


*Τις συνημμένες φωτογραφίες παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το τουριστικό γραφείο "Les Hirondelles"

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ