Θεματικά προγράμματα Στο Πήλιο


Η φιλοσοφία μας 
Στα θεματικά πεδία δραστηριοτήτων και γενικά των δημιουργικών προγραμμάτων ο βασικός άξονας είναι ο συνδυασμός διακοπών με την εκμάθηση της θεματικού αντικειμένου των συμμετασχόντων, αναλόγως του γνωστικού επιπέδου στη θεματική ενότητα που έχουν επιλέξει.


Έχουμε δημιουργήσει προγράμματα για όλες τις ηλικίες - για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, μέσω των οποίων μπορεί να συνδυάσει κανείς την μάθηση, την δημιουργία, την ψυχική ισορροπία και την απασχόληση, με τα πλεονεκτήματα που απλόχερα προσφέρει η φύση της περιοχής. Το Πήλιο. Η επιλογή του προορισμού της Χερσονήσου του Πηλίου, σε συνδυασμό με την όμορφη πόλη του Βόλου και της ευρύτερης Θεσσαλίας, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν μια διαφορετική Ελλάδα. Αφ ενός από μορφολογικής άποψης - Βουνά, Θάλασσες, Κόλπους, Παραλίες, Νησιά, με την πολυμορφική τους Φύση, με πλούσια και συγχρόνως έντονα περιβαλλοντολογικά χαρακτηριστικά στοιχεία, φιλικά για συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες στη φύση και, αφ εταίρου, να μάθουν στοιχεία της ελληνικής γλώσσας μέσα από την πλούσια ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, από τα έθιμα και την παράδοση.
Ξεκινώντας από τους μύθους, όπου το Πήλιο αναφέρεται ως θέρετρο των Ολύμπιων Θεών και ως χώρα των Κενταύρων και των Αργοναυτών, ύστερα οδηγούμαστε στις σημαντικότερες νεολιθικές θέσεις ολόκληρης της βαλκανικής χερσονήσου, με πολλούς νεολιθικούς οικισμούς που έχουν καταγράψει έντονη δραστηριότητα σε όλες τις προϊστορικές χρονικές περιόδους, και φτάνουμε στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα του σήμερα.
Για να ταξιδέψουμε στον χρόνο και να βιώσουμε τις δραστηριότητες της αρεσκείας μας, συνδυάζοντας τα φυσικά πλούτη της περιοχής και τα αξιοθέατά της, έχουμε επιλέξει τους χώρους διαμονής για θεματικές δραστηριότητες.


Οι δραστηριότητες, είτε αυτές γίνονται σε χώρους με κυρίαρχο στοιχείο την λιτή διαβίωση, όπως η προσαρμοσμένη κατασκήνωση, είτε γίνονται με άνετη διαβίωση σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, μπορούν να πραγματοποιηθούν σε διαμορφωμένους χώρους, αναλόγως τις ανάγκες των προγραμμάτων και των δραστηριοτήτων. Έχοντας αυτές τις δυνατότητες, ξεφεύγουμε από τα στενά όρια του «δασκάλου- μαθητή» σε μια αίθουσα
διδασκαλίας, αντικαθιστούμε την μάθηση με εκπαιδευτική θεματική δραστηριότητα και μεταμορφώνουμε την μαθητική εμπειρία σε τρόπο ζωής.
Η φιλοσοφία μας έχει σαν στόχο την υλοποίηση των θεματικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων στο Πήλιο,
τα οποία θα μας οδηγήσουν σε μια διαπολιτισμική επικοινωνία και συνάντηση ανθρώπων από την Ευρώπη, μέσω της βιωματικής γνωριμίας τους με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. Τα προγράμματα επιδιώκουν να κοινωνήσουν τον ελληνικό πολιτισμό σε κάθε συμμετέχοντα, που επιθυμεί να γνωρίσει την Ελλάδα και την ιστορία της, σε συνδυασμό με την μοναδική φύση της περιοχής και τις θεματικές δραστηριότητες.
Σας περιμένουμε στην Ελληνική χερσόνησο του Πηλίου και σας προσφέρουμε να ζήσετε μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες.

Πήλιο
Αισθανθείτε το πνεύμα…

Γεμίστε με ενέργεια.

More info :
info{@}les-hirondelles.gr
www.holidays-in-pelion.gr
+2421032171