Η μαγική βόλτα στην Νταμούχαρη

 
 Η Νταμούχαρη είναι το μοναδικό φυσικό λιμανάκι σε όλο το ανατολικό Πήλιο. Το όνομά της μιλάει για την αγάπη (για χάρη της αγάπης) ή κατ'άλλους σαν προσευχή ζητάει χάρη στις δύσκολες στιγμές. Είναι ένας τόπος εκπληκτικής ομορφιάς και γαλήνης, μοναδικός για τη γραφικότητά του και τα υπέροχα χρώματά του


 


ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
ΠΕΡΙΟΧΗ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΗΛΙΟ, ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 18:00 HKAT’ΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ
ΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ: 22:30 KAT’ΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 6-20 ATOMA
ΚΩΔΙΚΟΣ: HDE803
Περιγραφή:
Η Νταμούχαρη είναι το μοναδικό φυσικό λιμανάκι σε όλο το ανατολικό Πήλιο. Το όνομά της μιλάει για την αγάπη (για χάρη της αγάπης) ή κατ'άλλους σαν προσευχή ζητάει χάρη στις δύσκολες στιγμές. Είναι ένας τόπος εκπληκτικής ομορφιάς και γαλήνης, μοναδικός για τη γραφικότητά του και τα υπέροχα χρώματά του. Η Νταμούχαρη είναι το μοναδικό φυσικό λιμανάκι σε όλο το ανατολικό Πήλιο. Οι δύο μικρές γοητευτικές παραλίες με τα λευκά βότσαλα, τα κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά, τα γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα, ο ελαιώνας  που ανηφορίζει από την παραλία στο βουνό, είναι οι πινελιές που συνθέτουν την ομορφιά αυτού του μαγευτικού πίνακα. Η εκδρομη μας ξεκινα από τον Αγιο Ιωαννη, μεσω της παραλιας Παπα Νερο, απ’οπου αρχιζει ένα παλιο μονοπατι (περ.3 χλμ), το οποιο οδηγει στην Νταμουχαρι. Περπατωντας κατω από την σκια των ελαιοδενδρων, θα αγναντευουμε την μοναδικη θεα του Αγαιοιυ. Μετα από 45 λεπτα περιπου θα φτασουμε στο παλιο καστρο της Νταμουχαρης και την εκκλησια του Αγιου Νικολαου, οπου θα κανουμε μια μικρη σταση. Μετα θα συνεχισουμε προς την παραλια, στο τελος της οποιας ξεκιναει το γνωστο λιθοστρωτο μονοπατι του Πηλιου που οδηγει προς τις κορυφες του βουνου. Κανωντας μια μικρη αναβαση μεσω μονοπατιου προς την Τσαγκαραδα, θα φτασουμε σε ένα σημειο από το οποιο απλωνεται η πανοραμικη θεα της Νταμουχαρης, παραλιας Παπα Νερο και του Αγιου Ιωαννη. Το θεαμα είναι μοναδικο…Η μοναδικη εμπειρεια αυτή θα σας μεινει αξεχαστη.
Στο τελος της εκδρομης θα κατεβουμε στο λιμανακι της Νταμουχαρης, οπου θα δοκιμασουμε τα σπιτικα φαγητα και τοπικο κρασι η τσιπουρο σε μια παραδοσιακη ταβερνα. Μετα το δειπνο επιστρεφουμε στο ξενοδοχειο με το λεωφορειο.

Les Hirondelles
Central office: Koumoundourou 19, Volos
Mob: +30 6936737011
Fax:  +30 24210 35030
Tel:   +30 24210 32171
Office at Pelion: Agios Ioannis Beach
www:holidays-in-pelion.gr
E-mail: info@les-hirondelles.gr