Κρουαζιέρα στον Παγασητικό



Αναχώρηση από τον Άγιο Ιωάννη και μέσω Τσαγκαράδας φθάνουμε στο γραφικό χωριό του Παγασητικού την Άφησο, σημείο που η μυθολογία το περιγράφει ότι οι Αργοναύτες ανεφοδιάστηκαν με νερό στην Αργοναυτική εκστρατεία με την ΑΡΓΩ προς το ταξίδι τους στην Κολχίδα, προσεγγίζοντας την αρχαία πόλη Αφέτες. Σαλπάρουμε από το λιμάνι της Αφήσου με νοτιοανατολική κατεύθυνση διαπλέοντας τον ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ δίπλα από τις γραφικές παραλίες και τα παραθαλάσσια χωριά του Νότιου Πηλίου  ΛΕΦΟΚΑΣΤΡΟ-ΚΑΛΑΜΟ-ΠΑΟ-ΧΟΡΤΟ-ΜΗΛΙΝΑ


http://les-hirondelles.gr/el/home/19-krouaziera-ston-pagasitiko-kolpo-sto-pilio.html
 


ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ
ΠΕΡΙΟΧΗ: ΝΟΤΙΚΟ ΠΗΛΙΟ, ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ:
08:00 *
ΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ:
19:00
* Η ώρα αναχώρησης και επιστροφής εξαρτάται από τα σημεία εκκίνησης εκδρομής (Βόλος και άλλοι προορισμοί του Πηλίου)
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ: 4-20 ΑΤΟΜΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ: ADE 811Περιγραφή:
Αναχώρηση από τον Άγιο Ιωάννη και μέσω Τσαγκαράδας φθάνουμε στο γραφικό χωριό του Παγασητικού την Άφησο, σημείο που η μυθολογία το περιγράφει ότι οι Αργοναύτες ανεφοδιάστηκαν με νερό στην Αργοναυτική εκστρατεία με την ΑΡΓΩ προς το ταξίδι τους στην Κολχίδα, προσεγγίζοντας την αρχαία πόλη Αφέτες.Σαλπάρουμε από το λιμάνι της Αφήσου με νοτιοανατολική κατεύθυνση διαπλέοντας τον ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ δίπλα από τις γραφικές παραλίες και τα παραθαλάσσια χωριά του Νότιου Πηλίου  ΛΕΦΟΚΑΣΤΡΟ-ΚΑΛΑΜΟ-ΠΑΟ-ΧΟΡΤΟ-ΜΗΛΙΝΑ.Ο καπετάνιος θα επιλέξει δύο-τρία σημεία για το μπάνιο σας (Πρασούδα-Τζάστενι κλπ) μέχρι να φθάσουμε στο νησί Τρίκερι όπου θα έχουμε ένα ελαφρύ γεύμα σε ταβερνάκι δίπλα στην θάλασσα.Επιστρέφουμε παίρνοντας βορειοανατολική κατεύθυνση με προορισμό το ΛΕΦΟΚΑΣΤΡΟ για το απογευματινό μπάνιο και μετά για τα Καλά Νερά παρακολουθώντας το ηλιοβασίλεμα να κρύβετε πίσω από τους ορεινούς όγκους της Όθρυς. Μια πανέμορφη και μοναδική εικόνα.Στα Καλά Νερά, στο παραθαλάσσιο χωριό του Παγασητικού, θα τελειώσουμε την κρουαζιέρα μας φθάνοντας αργά το απόγευμα όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για να μας μεταφέρει στον Άγιο Ιωάννη.

Η αναχώρηση της μικρής θαλλάσιας περιπλάνησης στο Παγασητικό μπορεί να πραγματοποιειθεί και από το μικρό λιμανάκι της Μηλίνας.
Τα πρώτα ιστορικά χρόνια μετά το 1000 π.Χ στην περιοχή του Παγασητικού κατοικούσαν οι Μάγνητες οι οποίοι κατοίκησαν μόνο τα παράλια, κυρίως από την ήρεμη πλευρά του Παγασητικού κόλπου και λιγότερο από την πλευρά του Αιγαίου. Οι πόλεις τους πρέπει να ήταν αρκετά ισχυρές και με ναυτική δραστηριότητα καθώς συμμετείχαν στην Τρωική εκστρατεία και αναφέρονται εκτός από τον Όμηρο και από άλλους αρχαίους συγγραφείς, όπως τον Πλίνιο. Οι πόλεις των Μαγνητών έχουν παραμείνει αταύτιστες καθώς περιορισμένες ανασκαφικές εργασίες έχουν γίνει στην περιοχή.                                                                             
Από τον 6ον αιώνα οι Μάγνητες ελέγχονται από τους Θεσσαλούς που χτίζουν τις Παγασές (απέναντι από το σημερινό Βόλο) σαν επίνειο της πόλης των Φερών (στο σημερινό Βελεστίνο). Το Πήλιο έχει συνδεθεί και με την εκστρατεία του Ξέρξη, κατά της Ελλάδας το 480π.Χ. Στις νότιες ακτές του βουνού στο ακρωτήριο της Σηπιάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του περσικού στόλου από θυελλώδεις ανέμους, ενώ ακόμα νοτιότερα, απέναντι από το Αρτεμίσιο της Ευβοίας, ενεπλάκησαν οι ναυτικές δυνάμεις των δύο αντιπάλων, όπου οι Έλληνες κατάφεραν ν΄ αναχαιτίσουν τον Περσικό στόλο.

http://les-hirondelles.gr/el/home/19-krouaziera-ston-pagasitiko-kolpo-sto-pilio.html

 
Les Hirondelles
Central office: Koumoundourou 19, Volos
Mob: +30 6936737011
Fax:  +30 24210 35030
Tel:   +30 24210 32171
Office at Pelion: Agios Ioannis Beach
www.holidays-in-pelion.gr
E-mail: info@les-hirondelles.gr