Ιππασία στις Μήλιες Πηλίου

Μαγευτείτε από τις ομορφιές του Πηλίου  και γνωρίστε ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα αθλήματα ιππεύοντας ένα από τα σωστά εκπαιδευμένα άλογα μας.
http://www.activities-pelion.gr/en/widget/tours/book/47761?referral=LESHIRONDELLESLTD

Καθώς η ανάγκη για περισσότερη επαφή με τη φύση γίνεται επιτακτικότερη ένα ιδιαίτερο άθλημα  η ιππασία κερδίζει έδαφος, ως ιδανικός συνδυασμός άσκησης και υπαίθριας δραστηριότητας.
Αν μέχρι τώρα πιστεύατε ότι η ιππασία ξεκίνησε ως άθλημα των δυτικοευρωπαίων ευγενών, ίσως εκπλαγείτε μαθαίνοντας πως οι πρώτες αθλητικές συναντήσεις ιππέων έλαβαν χώρα για πρώτη φορά το 680 π.Χ. στην αρχαία Ελλάδα με τις αρματοδρομίες, ενώ από το 648 π.Χ. οι ιπποδρομίες αποτελούσαν τα δύο από τα δέκα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων
Μαγευτείτε από τις ομορφιές του Πηλίου  και γνωρίστε ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα αθλήματα ιππεύοντας ένα από τα σωστά εκπαιδευμένα άλογα μας. Οι περιηγήσεις με τα άλογα θα σας οδηγήσουν μέσα από ελαιώνες, από πλατείες με αιωνόβια δέντρα και παραδοσιακά σπίτια. Τα παλιά καλντερίμια που θα ακολουθήσουμε έχουν διατηρηθεί από πολλές γενιές ντόπιων. Θα καλπάσουμε μέσα από παραδοσιακά μικρά χωριά, παλιά μοναστήρια και πύργους όπου θα σταματήσουμε να τα θαυμάσουμε και να απολαύσουμε ένα διάλειμμα μαγευτικό κοντά στην όμορφη φύση.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα  για  βόλτα διάρκειας μιας ώρας, με προορισμό βουνό ή θάλασσα, με σκοπό να γίνει μια πρώτη εξοικείωση των αναβατών με την ιππασία, δηλαδή το πρόγραμμα αυτό το επιλέγουν κυρίως οι αρχάριοι ιππείς.
Έπειτα υπάρχει η ολοήμερη απόδραση ή στο φράγμα Παναγιώτικο ή στον σιδηροδρομικό σταθμό Μηλεών ή στην Παλιοβίγλα Αγίου Γεωργίου Νηλείας. Στον δεύτερο προορισμό, ο σκοπός είναι να παρακολουθήσουν οι ιππείς την άφιξη του θρυλικού «μουτζούρη», όπως επίσης και την αλλαγή κατεύθυνσης της μηχανής με μια πρωτότυπη… πατέντα, που στηρίζεται σε μια σιδερένια κυκλική κατασκευή

Όπως το μήλο αποτέλεσε τον πειρασμό για τους πρωτόπλαστους, έτσι και οι Μηλιές αποτελούν έναν προκλητικό προορισμό. Προσφέροντας με μοναδικό τρόπο το προϊόν «δύο σε ένα», δηλαδή βουνό και θάλασσα, ένα είναι σίγουρο, ότι το Πήλιο θα σας ξετρελάνει και θα σας φέρει σε ένα ευχάριστο δίλημμα: Σε ποιο χωριό να πάω; Η απάντηση είναι μία: Επίσκεψη και διαμονή σε όλα τα χωριά του Δήμου. Θα είναι τεράστιο σφάλμα να προτιμήσετε ένα χωριό, παραλείποντας ένα άλλο.
http://www.activities-pelion.gr/en/widget/tours/book/47761?referral=LESHIRONDELLESLTD


Υπηρεσίες που περιλαμβάνονται:
  • Άλογα
  • Οδηγός/ Συνοδός
  • ΦΠα