Στο Πήλιο κορυφαίοι ποδηλάτες βουνού για τον τελικό του Enduro Mediterraneo

Μετά από δύο συγκλονιστικούς αγώνες η αυλαία του Enduro Mediterraneo πέφτει στο Πήλιο το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου. Με τον Αγρινιώτη Νόντα Λαμπρακόπουλο (velocity Bikes) να προηγείται στη μέχρι τώρα βαθμολογία, τον Βαγγέλη Καββαδά (Bike n Roll) από την Κέρκυρα να ακολουθεί και τον Σκοτσέζο Gary Forrest (WTB UK Enduro Team) να είναι πρωτοπόροι μέχρι στιγμής στη βαθμολογία και πολλούς ακόμα αξιόλογους ποδηλάτες να ακολουθούν και να διεκδικούν μια θέση στο βάθρο.

Δραστηριότητες στο Πήλιο


Οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί και ο χρόνος μετρά αντίστροφα μέχρι το πρωί της Κυριακής 19 Οκτωβρίου που θα δοθεί η εκκίνηση από την Κ. Γατζέα. Οι αθλητές θα ξεκινήσουν τη διαδρομή που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κεντρικού Πηλίου και θα αναμετρηθούν στα μονοπάτια που έχουν ανοιχτεί στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Γεωργίου Νηλείας έως την Κάτω Γατζέα.
Η διαδρομή του αγώνα είναι βασισμένη σε παλιά μονοπάτια και καλντερίμια που για αιώνες συνδέανε τα χωριά μεταξύ τους. Μέχρι τα μέσα του περασμένου αιώνα αποτελούσαν τον βασικό τρόπο μεταφοράς ανθρώπων, αγαθών και πολιτισμού. Με την επικράτηση του αυτοκινήτου σταδιακά εγκαταλείφτηκαν πέρασαν στην αχρηστία ή στις περισσότερες περιπτώσεις καταστράφηκαν. Από αυτό το τεράστιο δίκτυο μονοπατιών μένει μόνο ένα μικρό ποσοστό που παρ' όλα αυτά έχει τη δυναμική να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για το Πήλιο και πόλο έλξης επισκεπτών. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει με ιδιωτική πρωτοβουλία διάνοιξη, συντήρηση και σηματοδότηση αυτών των μονοπατιών και ο τελικός του Enduro Mediterraneo συμβάλει σε αυτό τα μέγιστα αφού για τις ανάγκες του αγώνα ανοίχτηκαν μονοπάτια και δίνεται η ευκαιρία σε ποδηλάτες και θεατές να γνωρίσουν το βουνό και να απολαύσουν έναν αγώνα -αν όχι στην πιο ωραία ποδηλατική διαδρομή στην Ελλάδα- σίγουρα σε αυτή με τη μεγαλύτερη ποικιλομορφία. Ξεκινώντας κοντά στις κορυφές του Πηλίου και τις οξιές, η διαδρομή μέχρι τα παράλια του Παγασητικού έχει κάθε είδους τερέν και βλάστησης.
Όσον αφορά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου έχει ως εξής:
Σάββατο 18/10
9.00-11.00 Εγγραφές στο Seaside Bar Rivera (Κάτω Γατζέα)
11.30-16.00 Επίσημη αναγνωριστική προπόνηση της διαδρομής, εκκίνηση απο Seaside Bar Rivera.
16.30-19.00 Κατατακτήρια διαδρομή (εκκίνηση από Rivera, 1,5 χλμ. Πετάλι προς Άνω Γατζέα. Όσοι αθλητές δε θα συμμετάσχουν στην κατατακτήρια θα ξεκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής τελευταίοι).
19.30-20.30 Εγγραφές στο Seaside Bar Rivera
20.30 Party με τους Caracatu - ανακοίνωση αποτελεσμάτων - ενημέρωση για τη διαδρομή - Bike Expo
Κυριακή 19/10
8.00-17.00 Bike Expo στον χώρο εκκίνησης και dj set.
7.30-8:30 Εγγραφές στον χώρο εκκίνησης.
8.30 Ενημέρωση αθλητών.
10.30-16.00 Τελικός του Enduro Mediterraneo 2014.
14.30-16.00 Απονομές επάθλων και κλήρωση δώρων.
Υποχρεωτικός εξοπλισμός
Όλοι οι διαγωνιζόμενοι αθλητές και ποδηλάτες έχουν την υποχρέωση να φέρουν τα απαραίτητα προστατευτικά που είναι: κράνος - γάντια - επιγονατίδες. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φοράνε κράνος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων συνδετικών διαδρομών. Για τις ειδικές διαδρομές προτείνεται η χρήση κράνους full face. Η μη χρήση προστατευτικών μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό από τη διοργάνωση, καθώς επίσης και στην αφαίρεση του δικαιώματος για συμμετοχή στον αγώνα Enduro Mediterraneo. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν και όσοι δεν συμμετάσχουν στον προκριματικό με την μόνη διαφορά πως θα ξεκινήσουν τελευταίοι.


Τοπικοί κανονισμοί-περιορισμοί
Οι ειδικές διαδρομές θα είναι πλήρως σηματοδοτημένες από τις 9.00 π.μ. το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και διαθέσιμες για ελεύθερες προπονήσεις και δοκιμαστικές. Οι ειδικές διαδρομές θα είναι τρεις στον αριθμό με συνολικά χιλιόμετρα κατάβασης τα 5,9.
Ολόκληρη η διαδρομή του αγώνα είναι ένας κύκλος 32,1 χιλιομέτρων ενώ το total elevation gain/loss είναι 1268μ. PS1: Goodbye 1,8 χλμ, PS2 : Rolling Stoned 1,9 χλμ,
PS3: Hit The Hunter 2,2 χλμ.
http://www.goalpost.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=37197:sto-pilio-koryfaioi-podilates-vounoy-gia-ton-teliko-tou-enduro-mediterraneo&Itemid=1559