Η γραφική Πορταριά στο Πήλιο

ΠορταριάΚάθε χωριό και κάθε γωνιά του Πηλίου μαγεύει κάθε επισκέπτη σε κάθε εποχή του χρόνου. Σε κάθε βόλτα όσοι έχουμε επισκεφθεί την Πορταριά, μαγνητίζουν το βλέμμα τους η πλούσια βλάστηση, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, οι καλοφροντισμένοι κήποι αλλά και τα λιθόστρωτα δρομάκια.


Ο φυσικός καταρράκτης Κάραβος είναι ένα μοναδικό σημείο στην περιοχή, ενώ αξίζει να κάνετε τις βόλτες σας και να σταματήσετε για φαγητό η καφέ στην Πλατεία Ταξιαρχών ή στην Κεντρική Πλατεία "Μελίνας Μερκούρη". Στην ευρύτερη περιοχή έχει πολλά μονοπάτια, για όσους αγαπούν την πεζοπορία και το περπάτημα στην φύση.

Πορταριά

Εστιατόρια στην Πορταριά


ΠορταριάΠορταριά
Η Μαρία από την Κύπρο που μας έστειλε φωτογραφίες από την Πορταριά, μας γράφει για το ταξίδι της εκεί: «Απολαύσαμε το καφεδάκι μας και την πεντανόστιμη καρυδόπιτα στο cafe Attico, με την πολύ όμορφη roustic διακόσμηση, τα jazzy μουσικά ακούσματα και τη ζεστασιά από το τζάκι!

Πορταριά
Αργότερα, στο Ταβερνάκι ΄Στο Κατώφλι της Καίτης’, ο κ.Γιώργος μας σέρβιρε τις πεντανόστιμες δημιουργίες του και στο τέλος, κλασικά, ελληνικό καφές με σπιτικό τέλειο χαλβά με σουσάμι!

Πορταριά
Το μοναδικό μίνι-μαρκετ του χωριού, που παρότι είναι πολύ μικρό, έχει τα πάντα! Είναι τόσο χαριτωμένο! μου ξύπνησε αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Ο φρεσκοαλεσμένος μυρωδάτος ελληνικός καφές που αγοράσαμε ήταν απλά υπέροχος!»



Πηγή: mariailiaki.gr