Μουσείο ΕΨΑ

Για τον επισκέπτη του Πηλίου μια στάση στην Αγριά, στο εργοστάσιο της ΕΨΑ, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία. Εκτός από την παρακολούθηση της σύγχρονης διαδικασίας παραγωγής έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την ιστορία της ΕΨΑ μέσα από τον χώρο του μουσείου που διαθέτει.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης γίνεται ενημέρωση σχετικά με την αρχική δραστηριότητα της ΕΨΑ που ήταν η παραγωγή πάγου και τα ψυγεία (Εταιρεία Ψυγείων Αγριάς). Ο επισκέπτης θα μάθει για την ιστορία της γυάλινης φιάλης και τα στάδια που ακολούθησε μέχρι να φτάσει στη σημερινή κλασσική πια μορφή της.
Θα δει τα «μηχανήματα» που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για την παρασκευή των αναψυκτικών.
«Μηχανήματα» που στη θέα τους σήμερα πραγματικά θα εντυπωσιαστούμε αφού δεν θα φανταζόμαστε ποτέ ότι με αυτά τα εργαλεία, έτσι θα τα λέγαμε σήμερα, έφτιαχναν τότε αυτά τα περίφημα αναψυκτικά!
Θα έχει ακόμα την ευκαιρία να γνωρίσει όλη την οικογένεια των προϊόντων της ΕΨΑ αφού πολλές φορές δεν είναι όλα διαθέσιμα στα σημεία πώλησης.
Το μουσείο κοσμούν τα 5 πολύτιμα βραβεία που έχει αποκτήσει η ΕΨΑ καθώς και έργα τέχνης που έχουν εμπνευστεί επώνυμοι και μη καλλιτέχνες, από τα προϊόντα της εταιρίας. Με ιδιαίτερο κόπο και υπερηφάνεια έχει συγκεντρωθεί μία τεράστια συλλογή γυάλινες φιάλες από παλαιότερες μάρκες απ’ όλη την Ελλάδα που δυστυχώς δεν υπάρχουν πια!
Στον ίδιο χώρο μπορεί κάποιος είτε να ξαναθυμηθεί είτε να γνωρίσει όλες τις καταχωρήσεις που έχει δημοσιεύσει η ΕΨΑ από το 1950 έως και σήμερα στα έντυπα μέσα καθώς και να παρατηρήσει την εξέλιξη της συσκευασίας στη διάρκεια της πορείας της.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται την ΕΨΑ περίπου 2.500 μαθητές ενώ πολύ είναι και οι περαστικοί που θα κάνουν μια στάση στο εργοστάσιο για να γνωρίσουν από κοντά τα αγαπημένα τους αναψυκτικά. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 
Στον κεντρικό δρόμο Αγριάς
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
09:00-14:00

Κατόπιν ραντεβού με την γραμματεία

Προτεινόμενη Περίοδος : Σεπτέμβριος-Μάΐος

Είσοδος ελεύθερη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 
+30 24280 91901

Ανακαλύψτε το Πήλιο
 Epsa_volos