Μονοπάτια του Πηλίου

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

Trekking in Pelion

7ήμερο πρόγραμμα


Με τις λέξεις «το μικρό είναι όμορφο» μπορεί κανείς να περιγράψει την περιοχή του
Πηλίου. Όλα φαίνονται πάρα πολύ εύκολα. Αυτό ισχύει τόσο για τα χωριά όσο και για το βουνό Πήλιο. Δεν χρειάζεται να είστε ορειβάτης για να ανακαλύψετε το Πήλιο περπατώντας.


 



 
Κωδικός προγράμματος PWT 102-7

Παρακαλούμε προσέξτε στο παρακάτω πρόγραμμα τη δυνατότητα να λειτουργήσει από 2-14 άτομα σε ομάδες επισκεπτών. Περισσότερες πληροφορίες βλέπε στον τιμοκατάλογό μας.

Ημέρα 1: `Αφιξη στην Ελλάδα στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Μεταφορά και άφιξη στα Καλά Νερά (ή στη Κορόπη). Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της περιοχής. Το Πήλιο θα σας αφήσει έκπληκτους με τις εντυπωσιακές του αντιθέσεις. Στα Βορειοανατολικά, π.χ. στην Τσαγκαράδα βρίσκουμε πυκνό δάσος από πλατάνια και βελανιδιές. Από τις Μηλιές βρίσκουμε μια άλλη φύση (μικρά δενδράκια, ελιές) και στα Καλά Νερά υπάρχουν πολλών ειδών φρουτόδεντρα και λουλούδια.

Ημέρα 2: Το πρωί μια μικρή πορεία από Μηλιές προς Τσαγκαράδα. Ώρες περιπάτου: περίπου 5 ώρες. Με το λεωφορείο από Τσαγκαράδα προς Καλά Νερά ή στη Κορόπη για διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Περίπου 3 1/2 ώρες περίπατο γύρω από το Νότιο Πήλιο, π.χ. Μπούφα - `Αφησσος - Λεφόκαστρο - Αγ. Σώστης - Κάλαμος - Πάου και επιθεώρηση του μοναστηριού στην Αργαλαστή. Με το λεωφορείο προς Καλά Νερά ή Κορόπη και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Με το λεωφορείο από Καλά Νερά για Αγ. Γεώργιο. Από τον Αγ. Γεώργιο κάνουμε ένα περίπατο στο κάτω μέρος του Πηλίου κάτω από τα Χάνια. Από τον Αγ. Λαυρέντιο προς Δράκεια. Στον Αγ. Λαυρέντιο βρίσκεται κατά την μυθολογία η σπηλιά του αρχηγού των Κενταύρων Χείρωνα. Από την Δράκεια μια πορεία (περίπου 3 ώρες) ανεβαίνοντας από Αλικόπετρα προς Πορταριά. Μέτρια δυσκολία. Από εκεί με το λεωφορείο επιστροφή για Καλά Νερά ή Κορόπη για διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Πολιτιστική εκδρομή στο μουσείο του Βόλου και επιθεώρηση των αρχαίων Διμηνίου και Σέσκλου. Κατόπιν, διάλειμμα σε ένα τσιπουράδικο. Επιστροφή για Καλά Νερά ή Κορόπη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: Περίπατο από Καλά Νερά ή Μπούφα για τα χωριά του Πηλίου Πινακάτες - Βυζίτσα στο σταθμό των Μηλέων και μεσημεριανό σε μια παραδοσιακή ταβέρνα. Διάρκεια: περίπου 2 ώρες. Μετά το μεσημέρι ένα σιγανό ταξίδι (περίπου 1 1/2 ώρα) με το Τραινάκι προς `Ανω Λεχώνια. Με το λεωφορείο για Καλά Νερά ή Κορόπη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7: Το πρόγραμμα τελειώνει μετά το πρωινό, οπότε αναχωρούμε για το αεροδρόμιο Μακεδονία. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει παράταση του προγράμματος ή να το συνδέσετε με τα υπόλοιπα προγράμματα. Παρακαλούμε να μας το γνωστοποιήσετε κατά την κράτηση.
Υπηρεσίες που περιλαμβάνονται:




  • Μεταφορά  από/προς αεροδρόμιο Μακεδονία (Θεσσαλονίκης) προς/από Πήλιο.
  • Διάρκεια 7 ημέρες: 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στα Καλά Νερά (ή στη Κορόπη).
  • Κατάλυμα με πρωινό.
  • Ορειβάτης / Συνοδός.
  • Εισιτήρια για μουσεία: εισιτήριο για το Τραινάκι. 1 μεσημεριανό σε ουζερί, 1 μεσημεριανό σε ταβέρνα στις Μηλιές.
  • Πληροφοριακό υλικό, π.χ. χάρτες.
  • Πάρτε μαζί σας: άνετα παπούτσια για πορείες και σάκο.
  • Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια, εισαγωγική.


    Les Hirondelles
    Central office: Koumoundourou 19, Volos
    Mob: +30 6936737011
    Fax:  +30 24210 35030
    Tel:   +30 24210 32171
    Office at Pelion: Agios Ioannis Beach
    www.holidays-in-pelion.gr
    E-mail: excursions@les-hirondelles.gr