Πήλιο: Το φίλεμα της Φύσης

Κατά την ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των Δώδεκα Θεών του Ολύμπου και η πατρίδα των Κενταύρων. Σήμερα είναι γνωστό ως το θεσσαλικό «Βουνό των τεσσάρων εποχών» με τις επιβλητικές κορυφές, το οποίο περικυκλώνουν τα καταγάλανα νερά του Παγασητικού Κόλπου και του Αιγαίου Πελάγους. Αυτή η αρμονική σύνθεση των έντονων αντιθέσεων του Πηλίου είναι που «μαγεύει» εδώ και αιώνες τους επισκέπτες του.
Γράφει ο Παναγιώτης Μαυραγάνης
Η μυθική του ομορφιά είναι διάχυτη σε περισσότερα από 36 γραφικά χωριά και 35 παραδοσιακούς οικισμούς, που βρίσκονται διάσπαρτα στις καταπράσινες πλαγιές του στα βορειοανατολικά του νομού Μαγνησίας. Όλο το βουνό του Πηλίου, ύψους 1.624 μέτρων, είναι γεμάτο από πανύψηλα δάση, τα οποία θαύμαζαν από την αρχαιότητα ο Όμηρος και ο Ησίοδος για την πυκνότητα και το μέγεθός τους. Οξιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, βελανιδιές, πεύκα, ελιές και μηλιές, στελεχώνουν τη φυσική ομορφιά του τοπίου, το οποίο συναντά την Πηλιορείτικη Αρχιτεκτονική με τα πλακόστρωτα καλντερίμια, τα πετρόχτιστα γεφύρια, τα αριστοκρατικά αρχοντικά και τους προσεγμένους παραδοσιακούς ξενώνες.

Χειμερινή απόδραση στο πανέμορφο Πήλιο

Μια χειμερινή απόδραση σε ένα από τα υπέροχα χωριά του Πηλίου είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε, να γεμίσετε τα πνευμόνια σας με καθαρό, βουνίσιο αέρα και να επιστρέψετε στο σπίτι σας...άλλοι άνθρωποι
Το Πήλιο, το βουνό των μυθικών Κενταύρων, είναι ένας κορυφαίος προορισμός που ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου. Μια χειμερινή απόδραση σε ένα από τα υπέροχα χωριά του Πηλίου είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε, να γεμίσετε τα πνευμόνια σας με καθαρό, βουνίσιο αέρα και να επιστρέψετε στο σπίτι σας...άλλοι άνθρωποι.
Το όρος Πήλιο «αγκαλιάζει» δεκάδες γραφικά κεφαλοχώρια και άλλα μικρότερα χωριουδάκια που υπόσχονται να σας χαρίσουν εικόνες εξαιρετικής ομορφιάς.
Περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα καλντερίμια της Πορταριάς, για να θαυμάσετε την υπέροχη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και να εισπνεύσετε τον καθαρό αέρα του βουνού.
Παραδοθείτε στη μαγική ατμόσφαιρα της Μακρινίτσας, του διάσημου κεφαλοχωρίου του Πηλίου, θαυμάζοντας την υπέροχη πλατεία Μπράνη, καθώς και την απεριόριστη θέα προς τον Παγασητικό.

Pelion Getaway : Μόδα στο Πήλιο

pelion_getaway (5)Την περασμένη Κυριακή ο Δημήτρης, εγώ και μερικοί φίλοι μας πήγαμε μια μικρή εκδρομή στο Πήλιο. Το Πήλιο είναι απίστευτα κοντά στον Βόλο οπότε είναι η τέλεια επιλογή για μια γρήγορη απόδραση, και επιπλέον τα χωριουδάκια του είναι αξιολάτρευτα! Πολύ γραφικά, με παραδοσιακά στοιχεία παντού γύρω, πραγματικά τέλειος χειμερινός προορισμός. Συνήθως εκεί κάνει περισσότερο κρύο γι'αυτό διάλεξα ένα πολύ ζεστό, cozy, και φυσικά άνετο look. Τα κράτησα όλα σε μαύρο και κρεμ, όμως το έκανα λίγο πιο ενδιαφέρον συνδυάζοντας διαφορετικές υφές και υφάσματα. Λατρεύω αυτές τις μπότες, τις έχω εδώ και μερικά χρόνια για την ακρίβεια και σπάνια έχω την ευκαιρία να τις φορέσω, αλλά είναι σίγουρα ένα απ'τα αγαπημένα μου χειμωνιάτικα κομμάτια. Σας αφήνω με τις φωτογραφίες καλοί μου - τράβηξα αρκετές είναι η αλήθεια αλλά όλα έδειχναν τόσο όμορφα που δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς :)
xx Rania

Οδοιπορικό στο Πήλιο: Βόλτες και βότανα στην Πορταριά

Επτά πανέμορφα χωριά - ισάριθμες αφορμές για να εξερευνήσουμε το γοητευτικό βουνό της Μαγνησίας, απολαμβάνοντας διαδρομές στη φύση, ζεστή φιλοξενία και καλό φαγητό.
«Το Πήλιο είναι ένα βουνό που κυκλικά, από εδώ έως την ανατολική του πλευρά και από τους πρόποδες έως την κορυφή, βγάζει περισσότερα από χίλια βότανα»! Ο Αντη -από το «Βυζάντιος», όπως έσπευσε να διευκρινίσει αμέσως-, στην προσπάθειά του να εξηγήσει γιατί επέλεξε το Πήλιο όταν πριν από λίγα χρόνια αποφάσισε με τη σύντροφό του Αλκηστη να εγκαταλείψουν την Αθήνα, μας χαρίζει την πιο ωραία εικόνα γνωριμίας με το μυθικό βουνό των Κενταύρων. Οι δυο τους -με τη συνδρομή και της βοτανολόγου Μυρτούς που μένει μόνιμα στην Κρήτη- άνοιξαν πριν από τέσσερα χρόνια το Myrro, ένα γλυκύτατο μαγαζάκι στο οποίο βρίσκουμε αρωματικά τσάγια, φαρμακευτικά φυτά, ελληνικά βότανα, φυσικά σαπούνια και καλλυντικά, και ένα σωρό άλλα θεραπευτικά και ενδιαφέροντα.

ΠΗΛΙΟ: ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ

Έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες και λάτρης των χειμερινών σπορ, καιρού επιτρέποντος, είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, καθώς το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεγάλης κλίμακας συντήρηση που ξεκίνησε από το καλοκαίρι.
Στις σκέψεις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας είναι στην περιοχή του Χιονοδρομικού να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες, που θα το κάνουν προσβάσιμο και την καλοκαιρινή περίοδο, ώστε να είναι βιώσιμο και να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις για τους επισκέπτες.

Χριστούγεννα στο Πήλιο

Είστε λάτρεις του σκι, θέλετε να κάνετε οικογενειακές διακοπές, θέλετε να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα ; Τότε το Πήλιο είναι το ιδανικό μέρος για να περάσετε τις διακοπές των Χριστουγέννων! Συνδυάζοντας γραφικά χωριά, ανακαινισμένα ιστορικά αρχοντικά και πολυτελή mountain resorts, χιονοδρομικό κέντρο και πανέμορφες παραλίες, υπέροχη τοπική κουζίνα και τσιπουροκατανύξεις, το Βουνό των Κενταύρων δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα για όλες τις εποχές του χρόνου. Στη μαγική ατμόσφαιρα του Πηλιορείτικου τοπίου, σμίγει η ιστορία με τον θρύλο, το άγριο με το ήρεμο, το χθες με το σήμερα. Πάνω όμως απ' όλα αυτά, είναι η παραδείσια φύση του Πηλίου που μαγνητίζει και εκστασιάζει τους πολυάριθμους επισκέπτες του. Μακρυνίτσα, Ζαγορά, Μηλιές, Μούρεσι, Τσαγκαράδα είναι μερικά μόνο από τα πανέμορφα χωριά που μπορείτε να επισκεφθείτε και να περάσετε αξέχαστα Χριστούγεννα!  

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου


Στην περιοχή Αγριόλευκες, μόλις 2 χλμ. από τα Χάνια και 27 χλμ από το Βόλο και σε μια αρκετά ορεινή περιοχή με μεγάλο υψόμετρο (περίπου 1500 μ.) και πολύ χιόνι κατά τους χειμερινούς μήνες, βρίσκεται το Χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, ένα από τα πιο μικρά αλλά και πιο φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1967 από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου και είναι το δεύτερο πιο παλιό της χώρας μετά το Σέλι στη Βέροια. Βρίσκεται σε μια περιοχή με πλούσια βλάστηση, διαθέτει απεριόριστη θέα τόσο στον Παγασητικό κόλπο όσο και στο Αιγαίο πέλαγος ενώ το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε πολλά και θαυμαστά πηλιορείτικα χωριά αυξάνει τους επισκέπτες που το επισκέπτονται. Από μόνο του, όμως, είναι αρκετά δημοφιλές, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, λάτρεις του σκι και όχι μόνο.

Δυτικό Πήλιο: Το φθινόπωρο των μυημένων

Τώρα είναι η στιγμή που αυτή η πλευρά του Πηλίου θα “εκδικηθεί” τη Μακρινίτσα, την Πορταριά, τον Άγιο Λαυρέντιο και τα Χάνια που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των χειμερινών αποδράσεων στο χιονοδρομικό αλλά και το Χορευτό, τον Άγιο Ιωάννη και τη Νταμούχαρη, τα χωριά του ανατολικού Πηλίου με τις παραλίες στο Αιγαίο.
Το Δυτικό Πήλιο «βλέπει» στον Παγασητικό κόλπο και είναι η ήρεμη, γαλήνια, και σπαρμένη με γραφικά χωριά και απάνεμες ακρογιαλιές πλευρά του Πηλίου. Εδώ τα έχουμε όλα. Χωριά στο βουνό όπως οι Μηλιές, η Τσαγκαράδα και η Βυζίτσα που μας κερνάνε ελληνικό στο μπρίκι κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια που αρχίζουν να ρίχνουν τα φύλλα τους αλλά και μπροστά στη θάλασσα όπως η Μηλίνα, η Άφησσος και τα Καλά Νερά για ουζομεδέδες δίπλα στο κύμα. Ο ίδιος ο ορεινός όγκος του Πηλίου προστατεύει αυτή τη πλευρά από τους υγρούς αέρηδες του Αιγαίου κι έτσι το καλοκαίρι είναι δροσερό, ενώ ο χειμώνας ήπιος. Τα κουκλίστικα χωριά του Δυτικού Πηλίου μοιάζουν να γλιτώνουν αιώνια από τις επιταγές του μαζικού τουρισμού.

Πήλιο: 5+1 λόγοι για να το ερωτευτείς!

Θέλεις να φύγεις για τριήμερο και αναρωτιέσαι πού να πας; Σχεδιάζεις ταξίδι με το έτερον ήμισυ ή με την οικογένεια και ψάχνεις έναν προορισμό που να συνδυάζει φύση, ομορφιά, γραφικότητα και ενδιαφέρον; Το Πήλιο είναι η απάντηση!Κλασικό, όμως πάντα αγαπημένο. Τι κι αν έχεις πάει; Στο Πήλιο πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να δεις! Άλλωστε μιλάμε για περισσότερα από 40 χωριά στις πλαγιές του βουνού! Χειμερινά καταφύγια, χιονοδρομικές εγκαταστάσεις, παραλίες, μοναδική φύση, υπέροχη κουζίνα και άφθονη πηλιορείτικη παράδοση – είναι σίγουρο ότι το Βουνό των Κενταύρων έχει κάτι για σένα! Πάμε να ταξιδέψουμε μαζί στα καλύτερα του Πηλίου!

Tα διαμαντάκια του Βόλου

15 λόγοι για να επισκεφτούμε την πρωτεύουσα της Μαγνησίας και φέτος το χειμώνα.
Eνα πέτρινο αρχοντικό, καλοστεκούμενο, με γαλάζια παντζούρια, αυλές και κήποι, γωνιακά ισόγεια βαμμένα μπλε, το άνοιγμα σε έναν φαρδύ φυτεμένο δρόμο, μια μεταλλική θύρα γραμματοκιβωτίου στο κόκκινο μουσείο, στη συμβολή Βλαχάβα και Γαζή. Παράξενη η οδός Ογλ (αφιερωμένη στον φιλέλληνα ανταποκριτή των Times Κάρολο Ογλ, που έχασε τη ζωή του στην επανάσταση της Θεσσαλίας το 1878), αλλά και φασαριόζικη, κεντρικότατη η Ιάσονος, που το βράδυ ασχημαίνει από τις φωτεινές ταμπέλες και ταμπελίτσες, αλλά το πρωί, κάτω από το φυσικό φως, είναι πολύ πιο όμορφη. Κόσμος παντού, με τα πόδια, με το αυτοκίνητο, με το ποδήλατο, σε μια πόλη που δείχνει εξωστρεφής, αφήνοντας την ίδια στιγμή υπονοούμενα περί του αντιθέτου. Ο σημερινός Βόλος (με τις τόσο καλές αναλογίες: αρκετά μικρός για μια ποιοτική καθημερινότητα και αρκετά μεγάλος για να σε χωράει) δείχνει να βιώνει περίοδο τράνζιτ. Κάπου πηγαίνει και προς τα κάπου το πάει, απλώς, επειδή βρίσκεται στη φάση της μετάβασης, δεν μπορείς να καταλάβεις ακόμα ποια θα είναι η κατάληξη, αν στο τέλος θα εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο ή κάτι χειρότερο από αυτό που ήταν.

Περπατώντας στο Πήλιο: Άνω Κερασιά-μνημείο Αλφόνς-μονή Φλαμουρίου


Στο τελευταίο σημείωμα που έγραψε ο Αλφόνς φθάνοντας στην Κάτω Κορομπλιά στις 15-1-1981 λίγο πριν πεθάνει, δίνει οδηγίες στους μελλοντικούς διασώστες του και λέει: Μην έρθετε να με αναζητήσετε από το Βένετο, να έρθετε από την Κερασιά. Βέβαια, τα λόγια του ακούγονται οξύμωρα, αφού το χαρτί αυτό έμεινε μαζί του (πώς θα μπορούσε άραγε να γίνει αλλιώς;) μέχρι να τον ανακαλύψουν δύο μήνες αργότερα, όταν άρχισαν να λιώνουν τα χιόνια. Γράφει ακόμα στο τέλος: ''Αν δε συμβεί κανένα θαύμα, σε λίγες ώρες θα είμαι κοκαλωμένος. Ναι, είμαι ευχαριστημένος που τελειώνω και πάω. Αρκετά, πολύ αρκετά...''

Καιρός για Πήλιο!

 Γραφικός και intellectuel 
o Άγιος ΛαυρέντιοςΑπό τις κοσμικές Πορταριά και Μακρινίτσα μέχρι τις ατμοσφαιρικές Μηλιές, Βυζίτσα και Πινα­κάτες και από την αρχόντισσα Τσαγκαράδα μέχρι τον ανερχόμενο Λαύκο, κάναμε το γύρο του αγαπημένου φθινοπωρινού προορισμού επιστρέφοντας με νέα και φρεσκάροντας τις κλασικές αξίες. Τώρα που το δάσος βάφτηκε με τα ομορφότερα χρώματά του, το Βουνό των Κενταύρων μας καλεί να το γυρίσουμε απ' άκρη σ' άκρη, χωριό το χωριό και πλατεία την πλατεία... Πρώτη στάση, όπως πάντα, στον Βόλο. Έχουμε ήδη 4 ώρες στο δρόμο και δεν λέει να μην κάνουμε ένα πέρασμα από την πανέμορφη παραλία του, παρέα με τους ποδηλάτες που όλο αυξάνονται. Ευκαιρία να τσεκάρουμε και τα νέα πιάτα που προτείνει η πάντα ανήσυχη Ελένη Ψυχούλη στο «Πιρουνάκι» ( 2421021206 ) της, που άνοιξε πέρυσι στο κέντρο της πόλης, ή να επιδοθούμε σε τσιπουροποσία αξιώσεων στη «Γιώτα» ( 6947074830 ) στην hot συνοικία των Παλαιών. Ενδιαμέσως ρίχνουμε κλεφτές ματιές στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα, που μας εποπτεύουν σιωπηλά. Λίγο αργότερα το σκηνικό έχει αντιστραφεί, καθώς βρισκόμαστε κιόλας στην αγκαλιά τους, αγναντεύοντας πια το Βόλο από ψηλά – ιδίως όταν βραδιάζει και η πόλη ανάβει τα φώτα της το θέαμα είναι μαγικό. Το καλύτερο πόστο προσφέρει πάντα το καφέ-μπαρ «Αερικό», μαζί με 32 γεύσεις σοκολάτας, αλλά και ζεστό κρασί, στα μισά Πορταριάς-Μακρινίτσας.

Πήλιο, το μυθικό βουνό των Κενταύρων

Το Πήλιο, το μυθικό βουνό των Κενταύρων, είναι συνδεδεμένο με πολλές μυθολογικές αφηγήσεις και προικισμένο με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές. Αποτελεί ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, για όσους επιθυμούν να ζήσουν για λίγο κοντά στη φύση, να νοιώσουν τους προαιώνιους θρύλους να αναβιώνουν και να εξερευνήσουν τον επίγειο παράδεισο που διάλεξαν οι Κένταυροι για να στεγάσουν τον μύθο τους… 


Η επαφή με την φύση ξυπνά πρωτόγνωρα συναισθήματα και ανέκαθεν εξιτάριζε τους φυσιολάτρες. Ειδικά στην περίπτωση του Πηλίου η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς πρόκειται για ένα βουνό με πλούσια μυθολογική παράδοση και μακραίωνη ιστορία. 
Ως γνωστόν, το περίφημο βουνό της Μαγνησίας αναφέρεται ως η θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου και ως η χώρα των Κενταύρων. Οι θρύλοι που συνδέονται με τους Κένταυρους, τροφοδοτούν ως τις μέρες μας την άγρια φύση του βουνού με μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα. Τα μυθικά αυτά όντα είχαν μισό ανθρώπινο κορμί και μισό σώμα αλόγου. Ο πρώτος Κένταυρος λέγεται ότι γεννήθηκε από το ζευγάρωμα του Ιξίων, βασιλιά των Λαπίθων της Θεσσαλίας, με μια Νεφέλη (σύννεφο) που είχε την μορφή της Ήρας. 

Διήμερο με Canyoning στο Πήλιο

Επόμενος σταθμός των συμμετεχόντων του κάνιονινγκ είναι το Πήλιο, στο οποίο θα βρεθούν για ένα Σαββατοκύριακο στις 22-23 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιήσουν αρκετές πεζοπορίες.
Αναλυτικά, την πρώτη ημέρα θα μεταφερθούν σ ένα μικρό φαράγγι για να λάβει χώρα η εκπαιδευτική δραστηριότητα, ενώ τη δεύτερη ημέρα θα πάνε στο Πλατανόρεμα για ορειβασία.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 11:00 στην παραλία των Καλών Νερών από τη μεριά του Παγασητικού και εκεί είναι και η προτεινόμενη περιοχή για διαμονή. Στη συνέχεια, στις 14:00 έως 17:00 πραγματοποιείται η πεζοπορία στην περιοχή των Μηλέων και η κατάβαση των φαραγγιών. Την Κυριακή, οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στις 10 το πρωί και θα πάνε στο Πλατανόρεμα, προκειμένου να έρθουν σε επαφή μ ένα ιδανικό φαράγγι για να γνωρίσουν το κάνιονινγκ.

Travelling & Sampling - Zagora, Pilio

Το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου βρήκα την ευκαιρία να πάω ένα μικρό ταξιδάκι στη Ζαγορά Πηλίου. Ύστερα από ένα πολύ κουραστικό δίμηνο με καθημερινά 12ωρα δουλειάς είχε αρχίσει να χτυπάει το καμπανάκι και να μου λέει ότι χρειάζομαι ξεκούραση και κυρίως αλλαγή παραστάσεων.
Δυστυχώς, ο καιρός μου χάλασε λίγο την εκδρομή. Έβρεχε 4 μέρες ασταμάτητα, παρόλα αυτά κατάφερα να χαρώ λίγο τη υπέροχη φύση, να περπατήσω και να γεμίσω τα πνευμόνια μου με καθαρό αέρα, να γευτώ φανταστικά παραδοσιακά εδέσματα, να συναναστραφώ με τους φιλόξενους Πηλιορείτες και να σκεφτώ για άλλη μια φορά πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε στην Ελλάδα. Βόλτες και καφεδάκια στις πλατείες της Ζαγοράς, περιπλάνηση στα δρομάκια της Τσαγκαράδας, επίσκεψη στη γιορτή του κάστανου στον Κισσό, αυτά και άλλα πολλά έκαναν το τετραήμερο μου αξέχαστο.

Σαββατοκύριακο στην ειδυλλιακή Πορταριά

Σε προηγούμενα άρθρα μου έχω αναφέρει ουκ ολίγες φορές ότι το να βλέπω μετά από καιρό αγαπημένους φίλους σε οποιαδήποτε βολική περίσταση με γεμίζει ανείπωτη χαρά καθώς τα πνευμόνια μου είναι λες και για λίγες στιγμές «αναπνέουν» πάλι ένα διαφορετικό, πιο οικείο και «μυρωδάτο» οξυγόνο. Αν προσθέσουμε στην εξίσωση κι ένα απίστευτα ειδυλλιακό μέρος, τότε έχουμε το συνδυασμό της απόλυτης ευτυχίας (αγαπημένος φίλος + φοβερό μέρος = ευτυχία). Τουλάχιστον εγώ έτσι βίωσα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Πορταριά του Πηλίου παρέα μ’ έναν από τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους.

Φεστιβάλ Τσαγκαράδας Ιούνιος 2014 - Tsagarada Festival June 2014 - Official Video

Το τετραήμερο μεταξύ 26 - 29 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Τσαγκαράδα στο ανατολικό Πήλιο, το 2ο Φεστιβάλ Ορεινού Θαλάσσιου Αθλητισμού που διοργανώνει ο τοπικός Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος.
11 υπαίθριες δραστηριότητες σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερου φυσικού κάλους και με τον συνδυασμό βουνού - θάλασσας να διαμορφώνει τις ιδανικότερες συνθήκες για μια απόδραση αδρεναλίνης αλλά και χαλάρωσης.
Αναρρίχηση, Κατάβαση φαραγγιών, Ποδηλασία βουνού, Πεζοπορία, Θαλάσσιο κανό, Τοξοβολία, Κλασική σκοποβολή, Ιππασία, Εναέρια διαδρομή (Flying fox), διάσχιση ακτογραμμής (Coasteering) και δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος 5 και 20 χιλιόμετρα αντίστοιχα, έδωσαν μια πρώτη γεύση για το καλοκαίρι που ακολούθησε. 
Με την λήξη του Φεστιβάλ ανανεώθηκε και το ραντεβού για το καλοκαίρι του 2015.

Μονοπάτι των Κένταυρων στην Πορταριά


Μετά το καφέ λέμε να πάμε μια βολτούλα... και σε 20 λεπτάκια από το κέντρο του Βόλου βρεθήκαμε σε μια εύκολη περιπατητική διαδρομή, το μονοπάτι των Κενταύρων στην Πορταριά   διάρκειας 30 λεπτών, ξεκινά από την πλατεία της Αδαμένας, πλάι στο ρέμα, και καταλήγει στις πηγές του χωριού, την" Μάνα." 

Στο Πήλιο κορυφαίοι ποδηλάτες βουνού για τον τελικό του Enduro Mediterraneo

Μετά από δύο συγκλονιστικούς αγώνες η αυλαία του Enduro Mediterraneo πέφτει στο Πήλιο το Σαββατοκύριακο 18-19 Οκτωβρίου. Με τον Αγρινιώτη Νόντα Λαμπρακόπουλο (velocity Bikes) να προηγείται στη μέχρι τώρα βαθμολογία, τον Βαγγέλη Καββαδά (Bike n Roll) από την Κέρκυρα να ακολουθεί και τον Σκοτσέζο Gary Forrest (WTB UK Enduro Team) να είναι πρωτοπόροι μέχρι στιγμής στη βαθμολογία και πολλούς ακόμα αξιόλογους ποδηλάτες να ακολουθούν και να διεκδικούν μια θέση στο βάθρο.

Δραστηριότητες στο Πήλιο

Μακρινίτσα, Πήλιο το «Μπαλκόνι του Πηλίου»


«Μπαλκόνι του Πηλίου»

Χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου βόρεια του Βόλου, η Μακρινίτσα είναι από τα τουριστικότερα ορεινά χωριά της Ελλάδας και φημίζεται για το παραδοσιακό της χρώμα, την ιδιαίτερη πηλιορείτικη της και για την εξαιρετική θέα που διαθέτει προς τον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο.

«Μπαλκόνι του Πηλίου», ονομάζεται και όχι άδικα, καθώς ο επισκέπτης της πόλης κοιτάξει προς το βουνό, ο ορίζοντάς του ανοίγει προς τα πάνω και η ματιά του αγκαλιάζει την Μακρινίτσα κουρνιασμένη στην απότομη πλαγιά του βουνού να στέκεται ακοίμητος βιγλάτορας πάνω από την πόλη.

Πορταριά Πηλίου… Αριστοκρατική Φινέτσα

Στην Πορταριά η Φύση, τα γραφικά καλντερίμια, τα αρχοντικά και η αίσθηση ελευθερίας είναι μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία που κάνουν αυτόν τον τόπο τόσο μοναδικό. Ο επισκέπτης θα νιώσει έντονα τη διάθεση για πεζοπορία πάνω σε ένα «χαλί χρωμάτων και αρωμάτων» μίας άλλης πνευματώδους  εποχής…
Αν κλείσεις τα μάτια θα ακούσεις έστω και νοερά τις κυρίες με τα μακριά μεταξωτά τους φορέματα  και τα ομπρελίνα στην πλατεία της Πορταριάς να συνομιλούν μεταξύ τους για το μεγάλο χορό στο ξενοδοχείο Θεοξένια όπου παραβρέθηκαν πλούσιοι Αιγιπτιότες  και ο Βασιλιάς.

Summer memories from Mt Pelion. Καλοκαιρινές αναμνήσεις από το Πήλιο.

This is probably one of the most beautiful beaches I have been to. At the outside of Pelion Peninsula, with the Aegean Sea and the unique blue colors of the waters There is no blue like the blue of the Aegean sea. It was late summer and the place was almost deserted. Enjoy.

Την Άνοιξη σερωτεύομαι, το Φθινόπωρο σαγαπάω

Αφού το καλοσκέφτηκα και αναμετρήθηκα με πολλούς προορισμούς, είπα εντέλει να σε φέρω στο Πήλιο. Για να πιάσουμε το Πτηνόπωρο, ντε! Διότι μπορεί οι περισσότεροι να σπεύδουν να πιάσουν την Άνοιξη, εκεί γύρω στην χαρούμενη, χρυσή πρωτομαγιά, αλλά το πτηνό που τις συνηθίζει τέτοιες σκανταλιές, πιάνει ωραιότατα και το Πτηνόπωρο. Από το ράμφος.

Οι ομορφιές του Πηλίου σε αφιέρωμα αυστριακής εφημερίδας

Στην πασίγνωστη για τον ήλιο, τις παραλίες και τη θάλασσα, Ελλάδα, στη χερσόνησο του Πηλίου την άνοιξη και το φθινόπωρο οι πεζοπόροι και οι ποδηλάτες βρίσκουν αυτό που αναζητούν, ακόμα και να κολυμπήσουν στα νερά του Αιγαίου μέχρι τον Νοέμβριο, τονίζεται σε αφιέρωμα στη Θεσσαλία, και ειδικότερα στο Πήλιο, με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Στα μονοπάτια των αρχαίων Ελλήνων", που δημοσιεύει η αυστριακή εφημερίδα "Ομπερεστεράιχισε Νάχριχτεν".

Υπάρχει, επίσης, μια αναλυτική παρουσίαση του παραδοσιακού γαστρονομικού πλούτου που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης του Πηλίου και της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα στα παραδοσιακά τσιπουράδικα, ενώ περιγράφονται οι δυνατότητες για μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες, τις οποίες η περιοχή άρχισε να προσφέρει οργανωμένα από το 2008, όπως πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία, τοξοβολία.

Λαύκος: το κρυμμένο πετράδι του Ν. Πηλίου



      Αγναντεύει τον γαλήνιο Παγασητικό από θέση υπεροχής, ενώ οι βόλτες στα λιθόστρωτα καλντερίμια του με τα πετρόχτιστα επιβλητικά αρχοντικά σε χαλαρώνουν και σου αποκαλύπτουν κάθε φορά και μια κρυφή γωνιά του που σε εκπλήσσει… Αν είστε φίλοι της πεζοπορίας, σε τούτο το ταξίδι θα έχετε πολλές επιλογές για να χαρείτε τη φύση, αλλά και να γνωρίσετε τις άγνωστες ομορφιές του Νοτίου Πηλίου
      Κείμενο - Φωτογραφίες: Ιωάννα Παραβάλου
  
Πλημμυρισμένος στο πράσινο που είναι άφθονο σε όλο το Πήλιο, ο Λαύκος είναι ένα γραφικό χωριό του Νοτίου Πηλίου, που απολαμβάνει τη γαλήνη και την ηρεμία. Στα «πόδια» του βρίσκεται η γραφική Μηλίνα, δίπλα στα νερά του Παγασητικού κόλπου με τα καφέ και τα ουζερί στην παραλία και τα ψαροκάικα να πηγαινοέρχονται από νωρίς το πρωί ως αργά το απόγευμα. Απέχει μόλις 50 χλμ. από το Βόλο και στα γραφικά καλντερίμια του θα χαζέψουμε τα πετρόχτιστα σπίτια του με τις ολάνθιστες αυλές. Στην κεντρική πλατεία του με τα αιωνόβια πλατάνια χτυπά η «καρδιά» του και σφύζει από ζωή τα καλοκαίρια. Εδώ υψώνεται και η εκκλησία της Παναγίας, που είναι αφιερωμένη στο Γεννέσιο της Θεοτόκου και γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου. Η κατασκευή της χρονολογείται γύρω στο 1887 με 1091 και το χαρακτηριστικό καμπαναριό της είναι δωρεά του ομογενή  Αρ. Πολίτη. Στις 26 Ιουλίου, στη γιορτή της Αγίας Παρασκευής, γίνεται λαμπρή γιορτή στην περιοχή του Λαύκου.

Λάσπη και πόνος στον αγώνα downhill στο Πήλιο


Η πιο δύσκολη πίστα downhill στην Ελλάδα με τις σκληρότερες συνθήκες, δοκίμασε τους 107 τολμηρούς riders που πήραν εκκίνηση προσφέροντας χαμόγελα ικανοποίησης, αλλά και πόνο.
Μετά την αγωνιστική ανάπαυλα του Αυγούστου οι Έλληνες downhillάδες, μαζί με οκτώ Βουλγάρους, επέστρεψαν στην δράση, και αντί να αντιμετωπίσουν πούδρα, σκόνη και ζέστη, βρέθηκαν να παλεύουν με την λάσπη και τις βρεγμένες ρίζες! Το Σάββατο οι συνθήκες ήταν καλές, μετά όμως από ολονύκτια βροχή και μπόρες καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας το Pistaki Trail μεταμορφώθηκε σε κολαστήριο! Πραγματικά, ο βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας του μονοπατιού εκτινάχθηκε στα ύψη, και για το λόγο αυτό παρόλο που δήλωσαν συμμετοχή 179 αναβάτες, 107 έδωσαν το παρών, μόλις 89 μπήκαν στον τελικό και 85 τερμάτισαν!

Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο (φωτογραφίες)

Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο  (φωτογραφίες)Κυριακή πρωί, το καμπαναριό του Αγίου Γεωργίου ηχεί χαρμόσυνα, καλώντας τους πιστούς στην λειτουργία.  Ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας, το ορεινό χωριό του Πηλίου,  ξεχωρίζει.  Όχι μόνο για την όμορφη εκκλησία του, στολίδι και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του χωριού, αλλά γιατί τους θερινούς μήνες αγναντεύει το Παγασητικό κόλπο αγκαλιασμένο από  τα πλατάνια και το χειμώνα, αγκαλιασμένο από τα χιόνια.  Ένας ξεχωριστός Προορισμός  για όσους αναζητούν την απόλυτη χαλάρωση…
 …. Κρυστάλλινα νερά, μεθυστικά αρώματα και ανεξερεύνητα καλντερίμια σαγηνεύουν τον ταξιδιώτη σε όλες τις εποχές του χρόνου.
Το Βουνό των Κενταύρων σας «προκαλεί» να  περπατήσετε στα νεραιδοκαλντερίμια του, να γευτείτε το τρεχούμενο νερό, να συνομιλήσετε με τον Κένταυρο Χείρων και να γευτείτε την παραδοσιακή  γαστρονομία του.   
 Εκεί σε υψόμετρο 620 μέτρων χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια κατάφυτη πλαγιά με θέα τον Παγασητικό δεσπόζει ο Άγιο Γεώργιος Νηλείας, ένα ορεινό ξεχωριστό χωριό, που βρίσκεται πολύ κοντά στις Πινακάτες, τη Βυζίτσα και τις Μηλιές και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την αρχιτεκτονική τους.  Αρχοντικά  πηλιορείτικης τεχνοτροπίας όπως αυτά του Δερελή, του Ιωαννιδη και του Τζώρτζη με  ζωγραφισμένα ταβάνια και τοίχους κοσμούν το χωριό.

Βούλιαξε... το Πήλιο από τους ιδιοκτήτες του Vstrom Hellas Forum

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η πανελλήνια συνάντηση μελών του Vstrom Hellas Forum. Σε ένα κατάφυτο περιβάλλον στην ανατολική απόληξη του Πηλίου, στην παραλία Παπά Νερό, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 120 αναβάτες από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε εκδρομή στις εσχατιές του Παγασητικού κόλπου στο χωριό Τρίκερι, κλήρωση δώρων στους συμμετέχοντες καθώς και ζωντανή ροκ μουσική στο χώρο του κάμπινγκ Παπά Νερό.


Σε πολύ ξεχωριστά μέρη βρέθηκαν τα μέλη του Vstrom Hellas Forum...

Πήλιο: Η σαγήνη της «παλιάς» Ελλάδας

Στο Πήλιο καλοκαίρι δεν είχα βρεθεί ξανά. Η φιλοξενία σε σπίτι καλών φίλων, σε απόσταση μισής ώρας από τον Βόλο, μου έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσω για πρώτη φορά το «παραλιακό» Πήλιο.

Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα ότι οι ξακουστές παραλίες του Πηλίου βρίσκονται όλες από την πλευρά του Αιγαίου: Μυλοπόταμος, Αη Γιάννης, Πλάκα, Παπά Νερό, Αγιοι Σαράντα, Νταμούχαρη (ναι, ναι, μια από τις παραλίες του «Mamma Μia!»). Αγναντεύοντας το πρώτο βράδυ τα ήσυχα νερά του Παγασητικού, ένιωσα ότι είμαι καλεσμένος σε ένα πάρτι που γίνεται αλλού. Ομως, το επόμενο πρωί, όταν επέλεξα να αρχίσω την εξερεύνηση από το λιγότερο «τουριστικό» Πήλιο, άλλαξα εντελώς άποψη.

Exploring Pelion : St. Ioannis (Agios Ioannis)

Pelion synopsis

Pelion is part of the Magnesia region unit (capital : Volos), which is located in central Greece. Its hook-like shape, forms the Pagasetic Gulf on its left, while on its right is the Aegean Sea. A lot of villages can be found on both sides, not only by the sea but also on the mountain, making the whole region a touristic attraction the most months of the year. This special characteristic, the combination of both sea and mountain makes the region quite famous among the Greeks. 

St. Ioannis and Mylopotamos

One of the many villages of Pelion is Saint Ioannis. It is located at the northern part of Pelion. The village is really close to Mylopotamos, another village where one of the top 10 beaches of Greece can be found. In my opinion, the most remarkable things about the village are :

  • The clean sea water - Just check the colour of the sea!
  • The traditional houses - Most of them have a view to the sea.
  • The greek Tavernas that can be found through the seaside - They serve fresh fish and local Tsipouro
  • They make it the ideal place to visit with your family or with your partner (the beaches are empty in the night, if you know what i mean..)

Αποστολή Βόλος- Πήλιο: Το "Καλοκαίρι παντού" μας ξεναγεί στο βουνό των Κενταύρων και στα τσιπουράδικα του Βόλου (Video)




Η κάμερα της εκπομπής "Καλοκαίρι παντού" και ο δημοσιογράφος Ευτύχης Γρυφάκης βρέθηκαν στο Πήλιο και τον Βόλο και μας ξενάγησαν στις ομορφιές του βουνού των Κενταύρων, αλλά και στα τσιπουράδικα της πανέμορφης πόλης της Μαγνησίας.

http://www.entertv.gr/

Οι Παραλίες του Πηλίου


Η Μαγνησία, και συγκεκριμένα το Πήλιο, είναι προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου. Οι παραλίες του και τα νερά τους είναι γνωστές σε όλη την Ελλάδα. Τα παραθαλάσσια χωριά του Πηλίου συνδυάζουν το ειδυλλιακό τοπίο, το γευστικότατο φαγητό και την αυθεντική φιλοξενία.
Ας ξεκινήσουμε από τον Βόλο και ας ακολουθήσουμε τις ακτές του Παγασητικού, μέχρι το Τρίκερι.

Πήλιο: Ποτιστικά "Εξωτική Σύνθεση"




Η πολύ φημισμένη παραλία των Ποτιστικών βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Πήλιο, στην πλευρά του Αιγαίου, και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της με το πολύ όμορφο και εξωτικό φυσικό της περιβάλλον. Τα δύο στοιχεία που την χαρακτηρίζουν, ίσως, περισσότερο απ’ όλα είναι οι μεγάλοι βράχοι μέσα στη θάλασσα, που μοιάζουν να ξεπηδούν από τα έγκατα της γης και χωρίζουν τη θάλασσα σε μικρές και μεγαλύτερες αμμουδιές, και η μεγάλη αμμουδιά της, μήκους 1 χλμ., με την ψιλή και χρυσή άμμο. Τα μεγάλα εντυπωσιακά βράχια, από τα οποία πολλοί πηδούν για βουτιές μέσα στα κρυστάλλινα αιγαιοπελαγίτικα νερά, συνεχίζουν και έξω στην αμμουδιά. Σε ένα από αυτά, μάλιστα, λέγεται ότι αναδύεται άργιλος, γεγονός που προσελκύει πολλούς εκεί που γεμίζουν το σώμα τους και απολαμβάνουν τις ευεργετικές του ιδιότητες. Από την άλλη, η τεράστια ακρογιαλιά προσφέρει άπλετο χώρο για ηλιοθεραπεία και ξεκούραση στους πολλούς επισκέπτες ενώ δίνει και τη δυνατότητα για επίδοση σε δραστηριότητες όπως beach volley και ρακέτες. Ακόμη, έχετε τη δυνατότητα να επιδοθείτε και σε πεζοπορικές αναζητήσεις ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από τα Ποτιστικά και καταλήγει στην παραλία της Μελανής.

Πήλιο: μυθολογία και ιστορία

Πήλιο, θέα από την κορυφή Σχιτζουράβλι (1450 μ.)

Το Πήλιο είναι μια ξεχωριστή περίπτωση ανάμεσα στα ελληνικά βουνά. 
Παρότι δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό (η ψηλότερη κορυφή του, ο Πουριανός Σταυρός, έχει υψόμετρο 1624 μ.), λόγω της γεωγραφικής του θέσης πιάνει πολλά χιόνια το χειμώνα-το χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια ήταν από τα πρώτα που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα.
Ως αποτέλεσμα, έχει πολλά νερά και άρα αυξημένες δυνατότητες για ανθρώπινη εγκατάσταση: είναι ίσως το πιο πυκνοκατοικημένο βουνό της Ελλάδας και ταυτόχρονα καταπράσινο, τόσο στην αρχαιότητα όσο και σήμερα (ο Ησίοδος το ονομάζει υλήεν (δασωμένο) και ο Όμηρος εινοσίφυλλον (με φύλλα που σείονται). Καθώς βρίσκεται ανάμεσα στον Παγασητικό κόλπο και το Αιγαίο, βουνό και θάλασσα συνυπάρχουν πολύ κοντά.  Δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά χιονοδρομικά κέντρα, που ν` απέχουν τρεισήμισυ ώρες πορεία από την παραλία.

Πήλιο: Αρχίζει το Μουσικό Χωριό 2014

Ανοίγει από τις 18 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου τις πόρτες της στον κόσμο, η διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα Μουσικό Χωριό.
Για ένατη συνεχή χρονιά πλήθος συναυλιών, εκπαιδευτικών δράσεων και διαλέξεων θα γεμίσουν τις ημέρες όλων όσων θα έχουν την τύχη να επισκεφτούν τον Άγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο.
Για 15 μέρες, 19 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 29 μουσικά εργαστήρια/masterclasses συμβιωτικής δράσης, 47 μουσικοί κι εκπαιδευτικοί με διεθνή ακτινοβολία καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος, αποτελούν μερικούς από τους βασικούς άξονες της φετινής διοργάνωσης. Μερικοί, γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά, αυτή της αυθόρμητης καλλιτεχνικής έκφρασης που συμβαίνει σε ανύποπτους χρόνους και τόπους του χωριού, της συμβίωσης, του γλεντιού και της δυνατότητας να χαθεί κάποιος στο ανυππέρβλητης ομορφιάς τοπίο του Αγίου Λαυρεντίου.

Ταξίδι στο Πήλιο για βουτιές σε σμαραγδένια νερά!

Το καλοκαιράκι είναι ακόμα εδώ και οι ευκαιρίες για κοντινές αποδράσεις είναι η μια καλύτερη από την άλλη! Μια από τις ιδανικές επιλογές για εκδρομή όλες τις εποχές του χρόνου είναι αναμφισβήτητα το αγαπημένο Πήλιο με τις απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες του και τα γραφικά χωριά του!

Οι επιλογές πολλές, από τις παραλίες που βρέχει ο Παγασητικός κόλπος μέχρι τις πιο δημοφιλείς, από την πλευρά του Αιγαίου. Κοινό τους γνώρισμα, τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά και η πυκνή φύση, που φτάνει πολλές φορές μέχρι την άμμο. Ας τις ανακαλύψουμε! www.discoverpelio.com 

Πήλιο: Εκδηλώσεις στο μουσείο ελιάς και λαδιού

 Το μουσείο ελιάς και λαδιού Πηλίου, όπως συνηθίζει από την ίδρυσή του, για τους θερινούς μήνες προγραμματίζει μια σειρά εκδηλώσεων.

Η βάση των εκδηλώσεων θα είναι η έδρα του μουσείου, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Άνω Γατζέας.

Τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, 20:30, στο μουσείο ελιάς Πηλίου στην Άνω Γατζέα θα γίνει η παρουσίαση του «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2015», με έργα του Σωτήρη Σόρογκα και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση.

Οι εκδηλώσεις του μουσείου είναι όλες δωρεάν οι συμμετέχοντες είναι εθελοντές και δεν επιδοτούνται από ευρωπαϊκά ή κρατικά χρήματα.


Εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια του θρυλικού «Μουτζούρη» στο Πήλιο

Για 80 χρόνια υπήρξε σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή
Αρχίζουν από σήμερα, Δευτέρα 5 Αυγούστου,  οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον «Μουτζούρη», το τραινάκι του Πηλίου, με αφορμή την συμπλήρωση 110 χρόνων λειτουργίας του.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι φίλοι του τραίνου συμμετέχουν στον εορτασμό, διοργανώνοντας ειδικές εκδηλώσεις.  Από σήμερα  έως τις 11 Αυγούστου οργανώνεται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας επταήμερο διεθνές Φεστιβάλ αφήγησης από τον τοπικό σύλλογο. Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στο τραίνο, με θέμα «Ταξίδια - ιστορίες του Μουτζούρη στο Πήλιο» και αφηγήσεις παραμυθιών και βιωματικών ιστοριών για το τραίνο στους σταθμούς Άνω Λεχωνίων, Γατζέας και Μηλεών.

Στα βράχια της Νταμούχαρης - Οδοιπορικό στο Πήλιο

Στα βράχια της Νταμούχαρης - Οδοιπορικό στο Πήλιο. On the rocks of Damouhari - Travelogue in Pelion


Η «πράσινη πισίνα» στο Αυλάκι της Νταμούχαρης.

ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ BEACH BARS ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Μικρές καλοκαιρινές μουσικές αποδράσεις ~ ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ BEACH BARS ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣΚαλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα, καλή παρέα και μουσική... Με μια λέξη; Beach bar
Για όσους επιλέξουν να περάσουν το καλοκαίρι τους στη Μαγνησία αλλά και για εκείνους που κατοικούν εδώ και αναζητούν μικρές μουσικές καλοκαιρινές αποδράσεις από την καθημερινότητα, οι παραλίες του νομού αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά παραπάνω από επαρκείς, με beachbars που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.
Ρεπορτάζ: ΑΝΝΑ ΑΡΓΥΡΗ  
Βουτηγμένα στο πράσινο, τα beachbars της περιοχής άλλοτε μοιάζουν βγαλμένα από τουριστικό οδηγό τροπικών νησιών, άλλοτε δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αντίστοιχα των Κυκλάδων και άλλοτε προσφέρουν μια πιο χαλαρή επιλογή διασκέδασης εκεί που σκάει το κύμα.
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ βρήκε και σας παρουσιάζει -σε αλφαβητική σειρά- τα δέκα πιο δημοφιλή beach bars της Μαγνησίας. Βάλτε λοιπόν μαγιό, εφοδιαστείτε με την πιο χαλαρή σας διάθεση και ετοιμαστείτε να απολαύσετε το καλοκαίρι που απομένει στα παρακάτω καλοκαιρινά στέκια.


Τί έφερα από το Πήλιο

Τί έφερα από το Πήλιο;Πώς μπορώ να χωρέσω σε λίγες μέρες και λέξεις όλο το γευστικό Πήλιο;
Πόσο τυχεροί οι μόνιμοι κάτοικοί του.
Όλες οι αισθήσεις τους πρέπει να είναι μόνιμα αφυπνισμένες, αυθόρμητα σε εγρήγορση, για τις εναλλαγές τοπίου, μυρωδιάς, γεύσης.
Το καλοκαιρινό Πήλιο είναι καταπράσινο και δροσερό όσο πρέπει, οι παραλίες του όμορφες , ο κόσμος φιλόξενος, οι γεύσεις συνδυάζουν βουνό και θάλασσα.
Παράδεισος μυρωδικών και βοτάνων, από θυμάρι και λεβάντα, ρίγανη και δεντρολίβανο μέχρι σπαθόχορτο και αχίλλαια.
Το σπαθόχορτο ή βάλσαμο λειτουργεί καταπραυντικά για πολλές παθήσεις.