Σελίδες

Ταξιδεύοντας στις Σποράδες από το Πήλιο

Η μαγική θέα του Πηλίου
Κατηφορίζοντας από το Πουρί για την παραλία της Ανάληψης η θέα στον ορίζοντα είναι μαγική. Η μπλε γραμμή της θάλασσας φιλογενεί στη ράχη της τα Σποραδονήσια. Μετρώντας από δύση προς ανατολή βλέπουμε τα νησιά Σκιάθο, Σκόπελος, Αλόνησος, Κυρά Παναγιά, Γιούρα και Ψαθούρα, σχεδόν απέναντι από το Χορευτό Πηλίου. Η άνοιξη αντιστέκεται στον μουντό καιρό σκορπώντας τα άνθη της παντού, προσθέτοντας χρώματα στη φύση.

Όμορφες γωνιές, στις Μηλιές του Πηλίου

Για το Πήλιο μπορώ να σας γράφω κάθε μέρα, καθώς είναι σίγουρα ένας τόπος «ευλογημένος» με μοναδικά τοπία, υπέροχες γεύσεις και φιλόξενους ανθρώπους.
Μια φίλη μας έστειλε φωτογραφίες και μας μίλησε για τις δικές της αγαπημένες γωνιές στις Μηλιές.
«Με αφομή το Πάσχα λοιπόν πήρα το θάρρος να σου στείλω για αυτό το γραφικό χωριό στο Πήλιο, όπου είναι το δικό μου χωριό, οι Μηλιές. Από τότε που ήμουν παιδί εκεί περνούσα τις διακοπές μου οικογενειακά όπως συνηθίζουμε μέχρι και σήμερα στα 21 μου. Οι Μηλιές βρίσκονται 28 χλμ από το Βόλο και η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη. Το χωριό αυτό είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του Άνθιμου Γαζή και του Γρηγορίου Κωνσταντά, οι οποίοι ίδρυσαν, το 1814, τη σχολή «Ψυχής Ακός», που λειτουργεί σήμερα ως βιβλιοθήκη με σπάνια βιβλία και ιστορικά κειμήλια που αξίζει να δείτε.

Ρωσίδες yogίστριες στο Πήλιο

Κερδίζει έδαφος κάθε χρόνο ο εναλλακτικός τουρισμός στο Πήλιο Αντίκτυπο στον εισερχόμενο τουρισμό στο Πήλιο εκτιμάται ότι θα έχει το εμπόλεμο κλίμα στην Ουκρανία. Τα χωριά του Πηλίου, αποτελούν παραδοσιακά πόλο έλξης επισκεπτών από το Κίεβο και την ευρύτερη περιοχή της Ουκρανίας, όχι φέτος όμως…

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ξενοδόχο στο Πήλιο, Κων. Λεβέντη, άλλες χρονιές υπήρχε τουριστικό ρεύμα από την ευρύτερη περιοχή της Ουκρανίας, φέτος όμως -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- δεν υπάρχει καμία κινητικότητα για το καλοκαίρι. Προ-κρατήσεις από την περιοχή δεν υφίστανται, γεγονός που αποδίδεται στο εμπόλεμο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα.

Discover the coasts of Pelion




Το Πήλιο είναι ο απόλυτος προορισμός για τις χειμερινές και καλοκαιρινές σας διακοπές και περιμένει να τον ανακαλύψετε...

Παραλίες Πηλίου: Η... άλλη πλευρά του βουνού

Καλοκαίρι στο Πήλιο 

Όσο και αν επιμένουμε να το λέμε «παντός καιρού», οι περισσότεροι από εμάς, που έχουμε στο μυαλό μας το στερεότυπο «καλοκαίρι ίσον νησί, τα ηπειρωτικά είναι για το χειμώνα» έχουμε γνωρίσει, και ερωτευτεί, ένα Πήλιο χιονισμένο, με τζάκια αναμμένα να φωτίζουν τα πέτρινα δωμάτιά μας και καφέ στη χόβολη να αρωματίζει παλιά αρχοντικά που έχουν μετατραπεί σε ζεστά café.
Οι μυημένοι στα μυστικά του βουνού των Κενταύρων, όμως, ξέρουν ότι πέρα από γραφικά χωριουδάκια σκαρφαλωμένα σε καταπράσινες πλαγιές το Πήλιο έχει να επιδείξει και μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας.

Νερά τιρκουάζ, βαθυγάλαζα, διάφανα ή καταπράσινα, παραλίες με χρυσαφένια άμμο, με κατάλευκα βότσαλα, με επιβλητικά βράχια, κρυμμένες πίσω από πυκνή βλάστηση, που ατενίζουν το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου ή τα ήρεμα νερά του Παγασητικού.

Βρείτε εδώ τις παραλίες του Πηλίου.

Οι τουρίστες ψήφισαν Πήλιο - Φαντασμαγορική Ανάσταση στις Μηλιές (VIDEO)

Το Πήλιο και τη μαγευτική ομορφιά του, επέλεξαν για να περάσουν το Πάσχα πολλοί Έλληνες και ξένοι τουρίστες.
Η πληρότητα σε ξενοδοχεία και ξενώνες είναι αυξημένη και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει το 90%, με τις τιμές, πάντως, να παραμένουν σε προσιτά επίπεδα.

Δείτε το βίντεο του ThessToday από την Ανάσταση στις Μηλιές:

Χιλιόχρονος Πλάτανος Τσαγκαράδας

Τα πλατάνια κυριαρχούν στις πηλιορείτικες πλατείες, κάτω από αυτά τα αιωνόβια δένδρα διαδραματίζονται οι σημαντικότερες στιγμές των χωριών όπως γάμοι, γλέντια και πανηγύρια ενώ αποτελούν σημείο συνάντησης και αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες αυτών.

Ένας πλάτανος όμως, αξίζει ιδιαίτερη μνεία και κλέβει την παράσταση από τους υπολοίπους. Είναι ένα ζωντανό μνημείο της φύσης, ένα δέντρο που προκαλεί θαυμασμό σε όποιον σταθεί μπροστά του και γίνεται μετέπειτα σημείο αναφοράς στις αφηγήσεις του για το Πήλιο. Αυτός δεν είναι άλλος από τον γιγάντιο πλάτανο που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στην Τσαγκαράδα.

Canyoning στο φαράγγι Φακίστρας και Γαλανορεμα στο Πήλιο 26-27/4/14

Canyoning στο φαράγγι Φακίστρας και Γαλανορεμα στο Πήλιο 26-27/4/14

Το φημισμένο βουνό των Κενταύρων αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς συνδυάζει γραφικά χωριά και εντυπωσιακές διαδρομές μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, ωραίες παραλίες, μια πλούσια τοπική κουζίνα και άφθονες τσιπουροκατανύξεις.

Το Πήλιο τραβά σαν μαγνήτης τους φυσιολάτρες, αφού αποτελεί την ιδανική επιλογή για περιπάτους και δραστηριότητες στη φύση. Η Mountain Escapes σάς δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε τις ομορφιές του βουνού των Κενταύρων κάνοντας canyoning.

Απο τα γυρίσματα του "Μένουμε Ελλαδα" στο Πήλιο

Μερικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα του "Μένουμε Ελλάδα"στο Πήλιο. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους βοήθησαν οργανωτικά στην πραγματοποίηση αυτόν των γυρισμάτων. 


Στο Annas Home



2o Φεστιβάλ Ορεινού & Θαλάσσιου Αθλητισμού

Το 2ο Φεστιβάλ Ορεινού & Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας, το οποίο διοργανώνει ο τοπικός Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος στις 26-29 Ιουνίου 2014.

Κατά τη διάρκειά του θα διεξαχθούν 10 αθλήματα περιπέτειας - Αναρρίχηση, Κατάβαση φαραγγιών, Ποδηλασία βουνού, Πεζοπορία, Θαλάσσιο κανό, Τοξοβολία, Ιππασία, Εναέρια διαδρομή 120μ. (Flying fox), διάσχιση ακτογραμμής(Coasteering) και δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος 5 και 20 χιλιόμετρα αντίστοιχα -, όλα σχεδιασμένα και εκτελεσμένα από εξειδικευμένους εκπαιδευτές υψηλού επιπέδου, κάποιοι από αυτούς και με διεθνή καταξίωση όπως οι Νίκος Μαγγίτσης (Αναρρίχηση, ορεινό τρέξιμο) , Αναστάσιος Αποκρεμιώτης (κατάβαση φαραγγιού), Αλέξανδρος Πετρούτσος (ποδήλατο βουνού), Μίλτος Ρηγόπουλος (τοξοβολία), Θάνος Νικάκης (θαλάσσιο κανό).

Η κατά γενική ομολογία πετυχημένη περσινή διοργάνωση, έβαλε τις καλύτερες βάσεις για ένα θεσμό με επίκεντρο τις υπαίθριες δραστηριότητες, ο οποίος αρχίζει να εξελίσσεται και να αναβαθμίζεται.

Το Τρενάκι Του Πηλίου "Μουτζούρης"

Το τρενάκι του Πηλίου σφυρίζει δίνοντας το σύνθημα μιας αξέχαστης διαδρομής.
Η ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές ξεκινά! Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του «μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια.

Η μοναδική στάση του τρένου γίνεται για μόλις 15 λεπτά, στην Άνω Γατζέα, για να συνεχίσει “ξεφυσώντας” και λικνίζοντας τα βαγόνια του, για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων και χρόνου 90 λεπτών περίπου. Μέχρι το ιστορικό κεφαλοχώρι των Μηλεών, η διαδρομή γεμίζει με εικόνες πλούσιας φύσης και αρχιτεκτονικής με παλαιές, αλλά περίτεχνες κατασκευές λαξευτής μαρμαρόπετρας και γκρίζου ασβεστόλιθου που διαμόρφωσαν τις αντιστηρίξεις, τα τοξωτά γεφύρια, τις καμάρες και τα στόμια των σηράγγων.

3 days in Pilio by toniafashiontour


Πριν κάτι βδομάδες πέρασα ένα τέλειο 3ήμερο στο Πήλιο και συγκεκριμένα στην Πορταριά.

Είχε τέλειο καιρό απο άποψη ήλιου αλλά το κρύο ήταν αρκετό(γι'αυτό και το
 φούξια παλτό μου σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες).

Η θέα απο την Πορταριά αλλά και απο τη Μακρυνίτσα απλά μαγευτική,τόσο που μένεις άφωνος για λίγα δευτερόλεπτα και χάνεσαι στην ομορφιά του τοπίου.

Μπορεί να τράβηξα και 1000 φωτογραφίες απο το ταξίδι, αλλά δεν γινόταν και αλλιώς.
Ανυπομονώ ήδη για το επόμενο ταξίδι!!!

Πήλιο – Βολος Αγγίζει ήδη το 80% η πληρότητα

τουριστες
Με τιμές μειωμένες σε ορισμένες περιοχές ακόμη και κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι δημοφιλείς προορισμοί της χώρας υποδέχονται τους επισκέπτες του Πάσχα.
Ελπίδα των επαγγελματιών του χώρου είναι να τονωθεί με αυτό τον τρόπο η τουριστική κίνηση που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.
Αυξημένες σε σχέση με πέρυσι φαίνεται ότι θα είναι οι αφίξεις στις νησιωτικές περιοχές, ενώ σε παραδοσιακούς πασχαλινούς προορισμούς όπως η Κέρκυρα ή η Πάτμος η πληρότητα των καταλυμάτων εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει το 100%.
Αντιθέτως, σε ορεινές περιοχές, όπου οι ξενοδόχοι απευθύνονται κυρίως σε ελληνικό κοινό το οποίο έχει πληγεί από την κρίση, η εικόνα δεν είναι το ίδιο αισιόδοξη. Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Λίμνης Πλαστήρα, Γιάννη Βασιλάκου, σύμφωνα με τον οποίο μέχρι στιγμής στην περιοχή οι κρατήσεις κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι ενώ η γενική κίνηση εμφανίζει μείωση μεγαλύτερη του 80% σε σχέση με το 2008.

Πάσχα με θαλασσινό φόντο στο Νότιο Πήλιο

Έθιμα με άρωμα παράδοσης

Γραφικά χωριά και μικροί οικισμοί, υπέροχες παραλίες στην έξοδο του Παγασητικού και η πηλιορείτικη φύση σας καλωσορίζουν στο Νότιο Πήλιο.

Εδώ το τοπίο που θα συναντήσετε είναι διαφορετικό από το υπόλοιπο βουνό των Κενταύρων. Τα χωριά είναι χτισμένα σε χαμηλότερο υψόμετρο και οι ελιές σε συνδυασμό με τις κουμαριές κυριαρχούν στις καταπράσινες πλαγιές. Κάνοντας μια διαδρομή με το αυτοκίνητο θα ανακαλύψετε ότι τα χωριά και οι οικισμοί μόνο αρχιτεκτονικά θυμίζουν κάτι από το βόρειο Πήλιο.

Εδώ οι παραλίες ανοίγονται μπροστά στα μάτια σας και ένα καλοκαιρινό σκηνικό κάνει την εμφάνιση του. Ένα από τα σημαντικότερα κεφαλοχώρια του Πηλίου είναι η Αργαλαστή, που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από το Βόλο. Το χωριό είναι ζωντανό όλες τις εποχές του χρόνου και κυρίως το καλοκαίρι.

Χιόνισε χθες στο Πήλιο


Πυκνές νιφάδες χιονιού έπεσαν χθες το απόγευμα στα Χάνια Πηλίου. Συγκεκριμένα από την αραιή χιονόπτωση άσπρισαν τα πρανή του δρόμου μέχρι και έξω από το χωριό καθώς η ασθενής χιονόπτωση διήρκεσε περίπου ένα μισάωρο.
Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πίστευαν χθες στα μάτια τους αντικρίζονταν τις πυκνές νιφάδες τονίζοντας χαρακτηριστικά «Ούτε το χειμώνα δεν είχαμε τέτοιο καιρό». Από την ασθενή χιονόπτωση δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα με την κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο. 

Photos: Apostolis Souldatos

Πήλιο: Για όλα τα γούστα

Add caption
Επιλέγουμε τα καλύτερα του Πηλίου για μια αξέχαστη ανοιξιάτικη εκδρομή, που τα έχει όλα: και βουνό και θάλασσα. Από τις παραλίες μέχρι τα ορεινά, το βουνό των Κενταύρων αποδεικνύεται σταθερή αξία στις προτιμήσεις των επισκεπτών της Κεντρικής Ελλάδας.
Με περισσότερα από 30 χωριά και οικισμούς, το βουνό των Κενταύρων μοιάζει ανεξάντλητο. Τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά χωριά είναι η Πορταριά, η Μακρινίτσα, τα Χάνια, η Ζαγορά, η Τσαγκαράδα και η Βυζίτσα, ενώ παρουσιάζουν ιδιαίτερο ταξιδιωτικό ενδιαφέρον, τόσο λόγω της φύσης όσο και λόγω της αρχιτεκτονικής τους, και πολλά από τα μικρότερα: ο Αγιος Λαυρέντιος, οι Μηλιές, ο Αγιος Γεώργιος Νηλείας, οι Αφέτες, το Μούρεσι, ο Κισσός. Μια αλλιώτικη, πηλιορείτικη διαδρομή, όμως, είναι και αυτή που καταλήγει στη μυτούλα του Παγασητικού, στο Τρίκερι, περνώντας από τα παραθαλάσσια και πολύ γραφικά παραλιακά χωριά Χόρτο και Μηλίνα. Κάθε γωνιά του Πηλίου κρύβει μοναδικά τοπία, φιλόξενους κατοίκους και πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια. Το κεντρικό Πήλιο έχει το πλεονέκτημα της εγγύτητας με το Βόλο, το ανατολικό ατενίζει το Αιγαίο και βουτάει στα καταγάλανα νερά του, ενώ το δυτικό και το νότιο λιγότερο τουριστικές διαδρομές..
Πάσχα στο Πήλιο
Στα χωριά του Πηλίου θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε το ελληνικό Πάσχα στην εξοχή. Μικρά εκκλησάκια, σιωπηλός επιτάφιος, Ανάσταση με κατάνυξη αλλά και βεγγαλικά, και μια αξέχαστη Κυριακή μέσα στη φύση, με τη μυρωδιά του οβελία να κατακλύζει όλα τα χωριά.

Γιώργος Σεϊταρίδης: Ο Μελισσοκόμος | Εγκατέλειψε την Αθήνα για το Πήλιο.

Γιώργος Σεϊταρίδης: Ο ΜελισσοκόμοςΕγκατέλειψε την Αθήνα για το Πήλιο και το επάγγελμα του ηθοποιού για εκείνο του αγρότη. Το τελευταίο του επαγγελματικό εγχείρημα έχει ωστόσο και γεύση. Την πιο γλυκιά απ’ όλες όσες έχει γευτεί μέχρι σήμερα...

«Ηρθε η ώρα να κάνουμε αυτό που ποθεί η ψυχή μας, χωρίς προκαταλήψεις, ταμπού και δηθενιές». Μ’ αυτή τη φράση ο δημοφιλής ηθοποιός αποχαιρετούσε πριν από λίγα χρόνια την τέχνη της υποκριτικής και μια πρωτεύουσα που τον γέμιζε άγχος, ανασφάλεια και σκοτεινιά: «Αυτό που ζήσαμε ήταν ο "χρυσός" μεσαίωνας. Μια καλοστημένη κομπίνα μέσω της οποίας παραμύθιαζαν τον κόσμο μοιράζοντας χρήμα. Οταν μασήσαμε και πέσαμε θύματα της κατάστασης, τα θέλησαν όλα πίσω. Ζούμε την απόλυτη μαυρίλα, αλλά θα περάσει. Οταν άλλωστε πιάνεις πάτο δεν έχεις παρά να ξαναβγάλεις κεφάλι προς την κορυφή. 

Το 4ο Γυμνασιο Χαλκιδας επισκευτικε το Πήλιο

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας στην πλατεία Ζαγοράς στο ΠήλιοΕκπαιδευτική εκδρομή του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας στο Πήλιο

Το Πήλιο επισκέφθηκε ομάδα 42 μαθητών του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος μαθητών Α΄και Β΄τάξης. Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας στην πλατεία Ζαγοράς στο Πήλιο
Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας στην πλατεία Ζαγοράς στο Πήλιο Ομάδα 42 μαθητών του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας των Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Α΄ κ Β ΄ Τάξης μαζί με τέσσερεις Συνοδούς καθηγητές, τους: Παπαδιόχου Σοφία - Πάζιο Γεώργιο - Κουτσαντωνίου Ευάγγελο και τον Διευθυντή του σχολείου κ Καπεντζώνη Ανδρέα, επισκέφθηκαν από την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2014 έως και 30 Μαρτίου 2014 την ευρύτερη περιοχή του Πηλίου, στα πλαίσια των Πολιτιστικών Προγραμμάτων που διδάσκονταν την τρέχουσα σχολική χρονιά με θέμα για την Α΄ Τάξη "Η παραδοσιακή Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική από το χθες έως το σήμερα" και καθηγητή τον κ Κουτσαντωνίου Ε. και "Η Αρχιτεκτονική φυσιογνωμία της Χαλκίδας" για την Β’ Τάξη με καθηγήτρια την κ Παπαδιόχου Σ.

Οι μαθητές αφίχθησαν στο Πήλιο (Ζαγορά) πολύ νωρίς και ξεκίνησαν την επίσκεψη τους με μια μεγάλη περιήγηση στις 4 συνοικίες της Ζαγοράς, μελετώντας την αρχιτεκτονική δομή του χωριού. Στην συνέχεια μετά το γεύμα αναχώρησαν για το ξενοδοχείο τους στην Πορταριά. Το απόγευμα και μετά από μια σχετική ξεκούραση συνέχισαν την περιήγηση στα στενά της Πορταριάς μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για φαγητό και ύπνο.

Θρησκευτικός τουρισμός στο Πήλιο

Θρησκευτικός τουρισμός στο Πήλιο

Σε όλο το Πήλιο βρίσκονται διάσπαρτα τα χωριά και οι οικισμοί του.

Σε όλα σχεδόν θα συναντήσετε εκκλησίες και μοναστήρια, που αξίζει να τα επισκεφτείτε και να θαυμάσετε τις πανέμορφες εικόνες, την αρχιτεκτονική τους και σε πολλές περιπτώσεις τα έργα από καλλιτέχνες, όπως ο Θεόφιλος, ο Γλύπτης Νίκος κ.α..

Από τις πιο σημαντικές εκκλησίες του Πηλίου, η Αγία Μαρίνα που βρίσκεται στο χωριό Κισσός, θα σας εντυπωσιάσει. Η εκκλησία αυτή είναι βυζαντινού ρυθμού, με όμορφες αγιογραφίες και εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο. Για περισσότερες πληροφορίες για την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στον Κισσό, μπορείτε να επισκεφτείτε το site της εκκλησίας.

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με πολλές εκκλησίες και μοναστήρια που βρίσκονται σε διάφορα χωρά του Πηλίου.

 

Υφαίνουμε....κόβουμε.....δημιουργούμε.... Ζωντανεύουμε τον αργαλειό.....Στο Πήλιο..

Στο ξενοδοχείο Αγέρι - Αρχοντικό Κλείτσα, υφαίνουμε το δικό μας κομμάτι παράδοσης....Στον αργαλειό μας, παρουσιάζουμε την εξαιρετική τέχνη της παραδοσιακής υφαντικής.
Η υφάντρα μας, γνωρίζει τους επισκέπτες με την σαϊτα, τα στημόνια και την ανέμη, ταξιδεύοντάς τους με τα νήματα και τις κουρελούδες σε χρόνια παλιά...
Τα εργαστήρια του αργαλειού γίνονται σε 1 ή 2 μέρες και οι επισκέπτες μαθαίνουν την ιστορία της παραδοσιακής υφαντικής, την διαδικασία της ύφανσης αλλά συμμετέχουν και οι ίδιοι στην πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία, κόβοντας, πλέκοντας, υφαίνοντας..

Ξενοδοχεία στην Πορταρία